HaveSpring

Pitstop på planteskolen

Kender I det med, at man pludselig ikke kan beslutte sig for noget? Det er ikke fordi, det behøver at have nogen stor betydning, hverken for det man skal bruge det til eller for økonomien – for den sags skyld! Først vælger man det ene og så det andet, og så går man tilbage til det første, og sådan kan det blive ved, indtil man bliver så forvirret og drænet af energi, så man nærmest giver op og bare rækker ud efter det første det bedste…..Fornuft eller ej – jeg ved det ikke, men sådan en dag havde jeg forleden på vej til haven, hvor jeg lige smuttede ind på planteskolen, fordi jeg havde fem minutter tilovers.

Det var vores første rigtige arbejdsdag i køkkenhaven, og vi skulle fjerne ukrudt og rydde jorden for sten. Altså en god gang hovedrengøring før vi kunne begynde på det rigtig sjove, nemlig at så og plante. Aftalen var imidlertid at jeg, på vejen, skulle hente Josephine, men da jeg havde et par minutters forspring, svingede jeg lige ind på byens skønne planteskole for, hurtigt, at købe to sæt havehandsker, så vi stod snorlige og parate til forårsrengøring i haven.

Men det syn der mødte mig i planeskolens handskeafdeling, var for mig i dette øjeblik, vanvittigt, kaotisk og helt igennem uoverskueligt – og her må jeg lige indskyde og konstatere, at hvis ikke man er vant til at bruge havehandsker, forestiller man sig simpelthen ikke, hvor stort et sortiment der er på markedet nu om dage.

Hvad skal jeg vælge?
Forvirringen er total

Der var en hel væg fyldt med handsker, der hang på et fastmonteret stativ. Jeg var dødforvirret, for det var jo vigtigt, at det blev de rigtige……

Men, skulle det være de tykke eller de tynde, de vandtætte eller de åndbare, dem hvor der var en speciel belægning på håndfladen, så man ikke kunne skære sig, eller de ternede, de ensfarvede eller måske de multifarvede?

Det nærmest flimrede for mine øjne, og jeg tog det ene par efter det andet ned for at prøve. Til sidst måtte jeg hive fat i en ekspedient. Hun spurgte mig på sin mest pædagogiske måde, om til hvilket formål de skulle bruges! Jeg fortalte hende, at jeg havde en køkkenhave, hvor der skulle fjernes sten, sås, plantes, luges og høstes. Damen var sød og hjælpsom, og hun kunne vist godt se, at jeg så rimelig fortabt ud, og at jeg var ved at gå i panik. 

Så sagde hun med et lille listigt smil, at jeg faktisk kunne bruge alle modellerne, hvorefter hun gik videre med den kunde, hun oprindelig var i færd med at ekspedere. 

Gud, hvor følte jeg mig forladt – helt alene på en planteskole med et stativ fyldt med havehandsker! I et splitsekund overvejede jeg seriøst, om jeg bare skulle gå igen. 

Heldigvis tog jeg mig sammen, da jeg tænkte på, at jeg så skulle fortælle min voksne datter, på snart 28 år, at jeg – hendes mor – ikke kunne finde ud af at vælge et par handsker – mig, som normalt ikke er særlig vaklende i mine beslutninger. Pinligt og sikke et foregangsbillede! 

Jeg tog mig sammen og hev to forskellige sæt handsker ned fra stativet, betalte og gik stolt og smilende ud af butikken, for hvor svært kunne det da lige være at købe havehandsker på en ganske almindelig søndag – og så tog det kun 45 minutter!!!

Valget faldt på de her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *