Mad

Fiolstræde og Ugens Suppe

For nylig kom jeg gående ned ad Fiolstræde i København – en gade jeg ellers ikke har besøgt i hundrede år – men jeg havde et ærinde i nærheden, så derfor besluttede jeg mig for at slå et smut gennem gaden.

Da jeg nåede hjørnet af Fiolstræde og Skindergade, kom jeg til at tænke på, at jeg engang – i mine meget unge dage – havde besøgt det værtshus, som ligger i kælderen på netop det hjørne. Det var et natværtshus, og der var åbent til kl. 05. Ud på de små timer blev folk mere og mere skøre – læs fulde – og der var så meget røg i lokalet, at det var svært at se en halv meter frem. Men det var vildt sjovt. Ja, det var jo altså dengang, man måtte ryge indendørs. Gudskelov, er det da ændret – men det er en helt anden snak.

Løgsuppe – næsten som i gamle dage på morgenværtshuset

Fra et bestemt tidspunkt i løbet af natten kunne man bestille suppe, og det var altid løgsuppe. Det smagte hamrende godt, men først flere år efter forstod jeg, hvorfor det netop var løgsuppe, der altid var på kortet – simpelthen fordi løgsuppe også er kendt som tømmermandssuppe. Og det giver jo egentlig vældig god mening at servere sådan et sted.

Fiolstræde gav mig altså denne gang inspiration til at brygge en opskrift sammen på løgsuppe, som jeg vil servere som UGENS SUPPE. Og – den blev sørme god – og anbefalelsesværdig 😉

Her kan du se opskriften på løgsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *