
Josephines Ærtesuppe
Ærtesuppe har en god og lang historie i vores familie.
Til Josephines barnedåb i 1992 foregik den efterfølgende frokost hjemme i stuerne i det nyindkøbte hus i Vangede. Det var tagselvbord, og vi serverede, blandt meget andet, en ærtesuppe, jeg havde lavet, og som viste sig at blive temmelig populær, og som heller aldrig gik helt i glemmebogen.
I løbet af årene forsvandt opskriften, og jeg har sidenhen udviklet en ny - som også er ret lækker. I ærtesæsonen kan du bruge helt friske ærter - måske ovenikøbet fra din have - eller brug de frosne fra supermarkedet, for de er også gode. Jeg køber de økoærter, der hedder de ekstra fine, de giver en ret god smag.
Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten selvfølgelig fryses.
Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel er i gang ved suppegryderne.
Bon Appétit!
Opvarm olien i en stor gryde og kom de fintsnittede løg i
Svits dem til de er blanke - de må ikke tage farve
Tilsæt derefter fintsnittet hvidløg og fennikel, som er skåret i mindre stykker. Lad det svitse med et øjeblik
Tilsæt ærter og rør rundt i gryden et par minutter
Tilsæt bouillion, mælk og en håndfuld frisk koriander
Kom salt og peber i og riv muskatnøden fint
Lad det hele få et hurtigt opkog - med låg - og lad det derefter simre - uden låg - i fire/fem minutter
Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber
Tilsæt evt mere bouillon om nødvendigt
Vend forsigtigt yoghurten i
Suppen portionsanrettes med lidt yoghurt (lav evt et lille mønster) og tilsæt stænk af god olivenolie.
Det hele toppes med lidt ærter, ærteskud, forårsløg og clementiner i både
Tilbehør:
Et lækkert stykke brød - evt. ristet rugbrød
Et lille tip
Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på
Ingredients
Directions
Opvarm olien i en stor gryde og kom de fintsnittede løg i
Svits dem til de er blanke - de må ikke tage farve
Tilsæt derefter fintsnittet hvidløg og fennikel, som er skåret i mindre stykker. Lad det svitse med et øjeblik
Tilsæt ærter og rør rundt i gryden et par minutter
Tilsæt bouillion, mælk og en håndfuld frisk koriander
Kom salt og peber i og riv muskatnøden fint
Lad det hele få et hurtigt opkog - med låg - og lad det derefter simre - uden låg - i fire/fem minutter
Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber
Tilsæt evt mere bouillon om nødvendigt
Vend forsigtigt yoghurten i
Suppen portionsanrettes med lidt yoghurt (lav evt et lille mønster) og tilsæt stænk af god olivenolie.
Det hele toppes med lidt ærter, ærteskud, forårsløg og clementiner i både
Tilbehør:
Et lækkert stykke brød - evt. ristet rugbrød
Et lille tip
Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på