Suppe med ærter, koriander, fennikel og yoghurt

AuthorHelle RafnCategory, , , DifficultyBeginner

Josephines Ærtesuppe

Ærtesuppe har en god og lang historie i vores familie.

Til Josephines barnedåb i 1992 foregik den efterfølgende frokost hjemme i stuerne i det nyindkøbte hus i Vangede. Det var tagselvbord, og vi serverede, blandt meget andet, en ærtesuppe, jeg havde lavet, og som viste sig at blive temmelig populær, og som heller aldrig gik helt i glemmebogen. 

I løbet af årene forsvandt opskriften, og jeg har sidenhen udviklet en ny - som også er ret lækker. I ærtesæsonen kan du bruge helt friske ærter - måske ovenikøbet fra din have - eller brug de frosne fra supermarkedet, for de er også gode. Jeg køber de økoærter, der hedder de ekstra fine, de giver en ret god smag.

Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten selvfølgelig fryses.

Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel er i gang ved suppegryderne. 

 

Bon Appétit!

 

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins

INGREDIENSER
 600 g ærter
 2 løg
 2 fed hvidløg
 7 dl grøntsagsbouillon
 3 dl sødmælk
 en håndfuld frisk koriander
 ½ fennikel
 ½ tsk. fintrevet muskatnød
 salt & friskkværnet peber
 ½ lime
 olie
 1 dl yoghurt natural
TOPPINGS
 yoghurt
 ærteskud
 forårsløg - skåret i tynde ringe
 clementiner i både

SÅDAN GØR DU
1

Opvarm olien i en stor gryde og kom de fintsnittede løg i

2

Svits dem til de er blanke - de må ikke tage farve

3

Tilsæt derefter fintsnittet hvidløg og fennikel, som er skåret i mindre stykker. Lad det svitse med et øjeblik

4

Tilsæt ærter og rør rundt i gryden et par minutter

5

Tilsæt bouillion, mælk og en håndfuld frisk koriander

6

Kom salt og peber i og riv muskatnøden fint

7

Lad det hele få et hurtigt opkog - med låg - og lad det derefter simre - uden låg - i fire/fem minutter

8

Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber
Tilsæt evt mere bouillon om nødvendigt

9

Vend forsigtigt yoghurten i

ANRETTES OG SERVERES
10

Suppen portionsanrettes med lidt yoghurt (lav evt et lille mønster) og tilsæt stænk af god olivenolie.
Det hele toppes med lidt ærter, ærteskud, forårsløg og clementiner i både

11

Tilbehør:
Et lækkert stykke brød - evt. ristet rugbrød

12

Et lille tip
Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på

Ingredients

INGREDIENSER
 600 g ærter
 2 løg
 2 fed hvidløg
 7 dl grøntsagsbouillon
 3 dl sødmælk
 en håndfuld frisk koriander
 ½ fennikel
 ½ tsk. fintrevet muskatnød
 salt & friskkværnet peber
 ½ lime
 olie
 1 dl yoghurt natural
TOPPINGS
 yoghurt
 ærteskud
 forårsløg - skåret i tynde ringe
 clementiner i både

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Opvarm olien i en stor gryde og kom de fintsnittede løg i

2

Svits dem til de er blanke - de må ikke tage farve

3

Tilsæt derefter fintsnittet hvidløg og fennikel, som er skåret i mindre stykker. Lad det svitse med et øjeblik

4

Tilsæt ærter og rør rundt i gryden et par minutter

5

Tilsæt bouillion, mælk og en håndfuld frisk koriander

6

Kom salt og peber i og riv muskatnøden fint

7

Lad det hele få et hurtigt opkog - med låg - og lad det derefter simre - uden låg - i fire/fem minutter

8

Blend suppen og smag til med limesaft, salt og peber
Tilsæt evt mere bouillon om nødvendigt

9

Vend forsigtigt yoghurten i

ANRETTES OG SERVERES
10

Suppen portionsanrettes med lidt yoghurt (lav evt et lille mønster) og tilsæt stænk af god olivenolie.
Det hele toppes med lidt ærter, ærteskud, forårsløg og clementiner i både

11

Tilbehør:
Et lækkert stykke brød - evt. ristet rugbrød

12

Et lille tip
Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på

Suppe med ærter, koriander, fennikel og yoghurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *