Creme Brulé

Creme brulé er en klassisk fransk dessert bestående af fløde, æggeblommer, sukker og vanilje.

Inden servering drysses toppen med et lille lag sukker og brændes derefter med en gasbrænder, så sukkeret karamelliseres - deraf navnet Creme brulé - eller oversat fra fransk brændt creme.
Desserten skal serveres kold, og den fungerer rigtig godt sammen med frugter, kompot eller is.

Hos os er denne dessert altid et hit at servere for familie og gæster. Specielt når gasbrænderen findes frem.
Det sker af og til, at brænderen sendes rundt om bordet, så hver især får lov til at karamellisere egen dessert. Det gør bare, at desserten smager bedre og bliver en tand mere personlig.

Creme brulé er rimelig nem at gå til, og så kan den laves dagen i forvejen, når blot den får lov at stå på køl.

Bon Appetit!

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 3 dl fløde
 3 æggeblommer
 3 spsk. sukker
 ½ vaniljestang - skrab kornene ud af vaniljestangen eller 1 tsk. vaniljesukker
Desuden skal du bruge lidt sukker til at karamellisere på toppen, ramekiner og en gasbrænder

SÅDAN GØR DU
1

Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker

2

Giv fløden et hurtigt opkog sammen med vaniljekornene og stangen

3

Lad fløden afkøle nogle minutter. Derefter hælder du - stille og roligt - og mens du rører - fløden sammen med æggesnapsen

4

Hæld massen i ramakinerne og sæt dem i et ovnfast fad

5

Hæld kogende vand i fadet - så det lige akkurat dækker ramakinerne halvt

6

Fadet sættes i en 180 grader varm ovn i ca 25-30 minutter - afhængig af din ovn.

Hold øje med dem. De skal stadig blævre lidt, når du tager dem ud af ovnen.

7

Lad dem afkøle lidt og sæt dem derefter i køleskabet - mindst tre til fire timer - eller gerne natten over

8

Inden Creme bruleen serveres drysses et tyndt lag sukker på, og derefter karamelliseres sukkeret med gasbrænderen

Ingredients

INGREDIENSER
 3 dl fløde
 3 æggeblommer
 3 spsk. sukker
 ½ vaniljestang - skrab kornene ud af vaniljestangen eller 1 tsk. vaniljesukker
Desuden skal du bruge lidt sukker til at karamellisere på toppen, ramekiner og en gasbrænder

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer og sukker

2

Giv fløden et hurtigt opkog sammen med vaniljekornene og stangen

3

Lad fløden afkøle nogle minutter. Derefter hælder du - stille og roligt - og mens du rører - fløden sammen med æggesnapsen

4

Hæld massen i ramakinerne og sæt dem i et ovnfast fad

5

Hæld kogende vand i fadet - så det lige akkurat dækker ramakinerne halvt

6

Fadet sættes i en 180 grader varm ovn i ca 25-30 minutter - afhængig af din ovn.

Hold øje med dem. De skal stadig blævre lidt, når du tager dem ud af ovnen.

7

Lad dem afkøle lidt og sæt dem derefter i køleskabet - mindst tre til fire timer - eller gerne natten over

8

Inden Creme bruleen serveres drysses et tyndt lag sukker på, og derefter karamelliseres sukkeret med gasbrænderen

Creme Brulé

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *