Falafler – ovnbagte

Falafler er sundt og lækkert og kan bruges til lidt af hvert. Som fyld i pitabrød, til en god salat, i madpakken eller bare som en snack.

Denne gang har jeg valgt at bage falaflerne i ovnen, men de er også super at friturestege eller pandestege.

Af denne portion bliver der 30-35 stk, hvis du vælger at lave dem som jeg. Hvis ikke de bliver spist med det samme, så smid dem i fryseren til en anden god gang.

 

Yields8 Servings

INGREDIENSER
 400 g kikærter
 2 løg
 4 fed hvidløg
 1 håndfuld persille
 1 håndfuld koriander
 ¼ chilli - prøv dig frem
 ¼ lime - saften
 1 tsk spidskommen
 salt ofg friskkværnet peber
 1 dl vand
 olivenolie til bagningen

Sådan gør du
1

Kikærterne sættes i blød i 8-10 timer

2

Skyl kikærterne et par gange og hæld vandet fra

3

Blend kikærterne

4

Kom groftskåret løg og hvidløg, frisk koriander og persille, spidskommen, chili, saften fra en lime, vand, salt og friskkværnet peber i og blend det hele sammen til en. Tilsæt evt. mere vand undervejs for at opnå den rette konsistens.

NB: Blend over et par gange

5

Farsen sættes i køleskabet i minimum 1/2 time, så den kan samle sig

6

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

7

Form dine falafler mellem to spiseskeer. Skal de bruges i pitabrød, bruger jeg ca. 1 spsk. fars.

TIP: Kom olivenolie i en skål og dyp begge skeer, hver gang du former en ny falafel, så den får olie på alle sider

8

Sæt hver falafel på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

NB: Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider

Ingredients

INGREDIENSER
 400 g kikærter
 2 løg
 4 fed hvidløg
 1 håndfuld persille
 1 håndfuld koriander
 ¼ chilli - prøv dig frem
 ¼ lime - saften
 1 tsk spidskommen
 salt ofg friskkværnet peber
 1 dl vand
 olivenolie til bagningen

Directions

Sådan gør du
1

Kikærterne sættes i blød i 8-10 timer

2

Skyl kikærterne et par gange og hæld vandet fra

3

Blend kikærterne

4

Kom groftskåret løg og hvidløg, frisk koriander og persille, spidskommen, chili, saften fra en lime, vand, salt og friskkværnet peber i og blend det hele sammen til en. Tilsæt evt. mere vand undervejs for at opnå den rette konsistens.

NB: Blend over et par gange

5

Farsen sættes i køleskabet i minimum 1/2 time, så den kan samle sig

6

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

7

Form dine falafler mellem to spiseskeer. Skal de bruges i pitabrød, bruger jeg ca. 1 spsk. fars.

TIP: Kom olivenolie i en skål og dyp begge skeer, hver gang du former en ny falafel, så den får olie på alle sider

8

Sæt hver falafel på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

NB: Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider

Falafler – ovnbagte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *