Græskarsuppe med appelsin og chili

 

Efteråret og halloween er over os, og det samme er græskarsæsonen. Der findes flere forskellige sorter af græskar så prøv dig lidt frem for at se, hvad du bedst kan lide. Det klassiske græskar er jo det flotte orange, men jeg selv er ret glad for butternutsquash, som jeg synes, har en mere intens smag. Lidt sød kartoffel-agtigt!

Skrællen på græskar kan være barsk at få bugt med, men heldigvis behøver man ikke at skrælle dem. Bevar den endelig for den kan spises, og så er den tilmed sund! Bare giv den en tur i ovnen først!

Denne suppe er altså lavet på butternutsquash. Den må gerne "bide" lidt, men smag dig frem så den ikke bliver for stærk. Jeg bruger harissa - en chilipaste - som jeg synes er rigtig god. 

Bouillonen laver jeg selv. Det er mega nemt, og smager bedre end de bouillonterninger man kan købe, og som ofte er alt for salte. Men hvis du undersøger markedet lidt, kan du sagtens finde færdig bouillon, som er helt fint at bruge. Bouillonen skal ikke holde dig tilbage for at lave en hurtig omgang suppe!

TIPS: Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op. 
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på.

Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten jo fryses.

Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel står ved suppegryden.

Lav en ordentlig portion ristede græskarkerner. De kan bruges til alt - også som en lækker snack til et glas vin!

Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her

AuthorHelle RafnCategory, , , DifficultyBeginner

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 1 kg butternutsquash - udkernet og skåret i grove tern - skal ikke skrælles
 2 løg - skåret groft
 1 appelsin - skallen heraf og saften fra den halve
 10 g ingefær - fintrevet
 1 spsk harissa/chilipaste - smag dig frem
 ½ dl olie
 1 l kyllingebouillon
 175 g cremefraiche 18%
 salt & friskkværnet peber
TOPPING
 75 g græskarkerner
 1 tsk chiliflager
 1 spsk olie
 flagesalt
 1 rød chilifrugt i skiver
 lidt korianderblade

SÅDAN GØR DU
RISTEDE GRÆSKARKERNER
1

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

2

Bland græskarkerner, chiliflager og salt med olie og fordel dem på en bageplade

3

Rist dem i ovnen i ca 15 min

4

Tag dem ud og læg dem til side på fedtsugende papir

SUPPE
5

Opvarm ovnen til 225 grader - varmluft

6

Kom græskar, løg, salt og peber i en skål og bland det med olie

7

Fordel blandingen i en bradepande

8

Bag græskarrene i 25 minutter - eller til de er møre - vend blandingen et par gange undervejs

9

Hæld bouillon i en gryde og kom appelsinskal, appelsinsaft, harissa, fintrevet ingefær, salt og peber i og kog det op

10

Kom de bagte græskar og løg i bouillonen og lad det småsimre i små ti minutter

11

Vend cremefraichen i og blend det hele med en stavblender

ANRET OG SERVER
12

Portionsanret i dybe skåle. Stænk med lidt god olivenolie og pynt med et par chiliskiver, et drys ristede græskarkerner og et par korianderblade

Ingredients

INGREDIENSER
 1 kg butternutsquash - udkernet og skåret i grove tern - skal ikke skrælles
 2 løg - skåret groft
 1 appelsin - skallen heraf og saften fra den halve
 10 g ingefær - fintrevet
 1 spsk harissa/chilipaste - smag dig frem
 ½ dl olie
 1 l kyllingebouillon
 175 g cremefraiche 18%
 salt & friskkværnet peber
TOPPING
 75 g græskarkerner
 1 tsk chiliflager
 1 spsk olie
 flagesalt
 1 rød chilifrugt i skiver
 lidt korianderblade

Directions

SÅDAN GØR DU
RISTEDE GRÆSKARKERNER
1

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

2

Bland græskarkerner, chiliflager og salt med olie og fordel dem på en bageplade

3

Rist dem i ovnen i ca 15 min

4

Tag dem ud og læg dem til side på fedtsugende papir

SUPPE
5

Opvarm ovnen til 225 grader - varmluft

6

Kom græskar, løg, salt og peber i en skål og bland det med olie

7

Fordel blandingen i en bradepande

8

Bag græskarrene i 25 minutter - eller til de er møre - vend blandingen et par gange undervejs

9

Hæld bouillon i en gryde og kom appelsinskal, appelsinsaft, harissa, fintrevet ingefær, salt og peber i og kog det op

10

Kom de bagte græskar og løg i bouillonen og lad det småsimre i små ti minutter

11

Vend cremefraichen i og blend det hele med en stavblender

ANRET OG SERVER
12

Portionsanret i dybe skåle. Stænk med lidt god olivenolie og pynt med et par chiliskiver, et drys ristede græskarkerner og et par korianderblade

Græskarsuppe med appelsin og chili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *