Hyldeblomsteddieke

Her får du en super opskrift på en hyldeblomsteddike. Hvis du alligevel har lavet hyldeblomstdrik, så genbrug pulpen, så du undgår madspild.

Og så gør du sådan her:

Kom pulpen i en syltekrukke. Varm derefter eddiken op til kogepunktet sammen med evt. peberkorn. Overhæld dernæst pulpen med den varme eddike. Kom låg på med det samme og lad den stå, som her beskrevet nedenfor i punkt fire og fem.

TIP: På samme måde kan du lave hyldeblomstvodka (det smager, så englene synger), snaps o.lign.

Yields1 Serving

INGREDIENSER
HYLDEBLOMSTEDDIKE LAVET FRA BUNDEN
 1 l lys økologisk lagereddike
 10 hyldeblomstskæme ml. størrelse
 6 peberkorn
 1 økologisk citron i skiver
 1 spsk. rørsukker

SÅDAN GØR DU
1

Pluk hyldeblomsterne af skærmene og kom dem i en syltekrukke eller en flaske med en bred hals

2

Varm eddike, sukker, citronskiver og peberkorn op i en gryde til det når kogepunktet

3

Hæld blandingen i den skoldede- og atamonrengjorte krukke eller flaske og sæt låget på

4

Efter en uges tid sies pulpen fra gennem en fin sigte

5

Eddiken hældes på rene flasker

Ingredients

INGREDIENSER
HYLDEBLOMSTEDDIKE LAVET FRA BUNDEN
 1 l lys økologisk lagereddike
 10 hyldeblomstskæme ml. størrelse
 6 peberkorn
 1 økologisk citron i skiver
 1 spsk. rørsukker

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Pluk hyldeblomsterne af skærmene og kom dem i en syltekrukke eller en flaske med en bred hals

2

Varm eddike, sukker, citronskiver og peberkorn op i en gryde til det når kogepunktet

3

Hæld blandingen i den skoldede- og atamonrengjorte krukke eller flaske og sæt låget på

4

Efter en uges tid sies pulpen fra gennem en fin sigte

5

Eddiken hældes på rene flasker

Hyldeblomsteddieke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *