Kylling – glaseret med hyldeblomstsirup

SOMMERKYLLING - GO FOR IT!

Glaseret kylling med hyldeblomstsirup er uden tvivl den lækreste form for stegt kylling, jeg længe har lavet og smagt. Siruppen gør, at kyllingeskindet får den her sprøde og karamelliserede overflade, og at siruppen så tilmed er lavet på hyldeblomster, er bare så sommerligt. Selv i skrivende stund, en tidlig morgen, kan jeg mærke tænderne løbe i vand.

Jeg drypper kyllingen med en smule koncentreret hyldeblomstsaft, for udover at det giver lidt mere væde til kødet, har det også en dejlig smag. Har du ikke hydeblomstsaft, så dryp med lidt citron.

Denne kylling smager vidunderligt med en salat af spinatblade og bagte rabarber.

TIP: Når du har parteret kyllingen, så smid resten af skroget i fryseren, så du har til suppe senere hen.

Yields4 Servings

 

INGREDIENSER
 1 kylling - økologisk eller fritgående
 hyldeblomstsirup
 3 spsk koncentreret hyldeblomssaft
 flagesalt & friskværnet peber

 

SÅDAN GØR DU
1

Tænd og indstil ovnen på 220 grader - varmluft

2

Skær lår, vinger og bryststykker af. Del evt. hvert bryststykke i to

3

Læg alle delene i et ildfast fad

4

Dryp kyllingstykkerne med koncentreret hyldeblomstsaft

5

Smør et tykt lag hyldeblomstsirup ud over alle stykkerne

6

Drys med flagesalt og friskkværnet peber

7

Stil fadet i den opvarmede ovn og lad kyllingen stege i 10-12 minutter - eller til skindet ser sprødt ud.

Pas på det ikke får for meget, for så kommer skindet til at smage brændt

8

Skru derefter ned til 180 grader og vidersteg kyllingen i ca 20 minutter

9

Server med en god salat og et lækkert stykke brød

 

Ingredients

INGREDIENSER
 1 kylling - økologisk eller fritgående
 hyldeblomstsirup
 3 spsk koncentreret hyldeblomssaft
 flagesalt & friskværnet peber

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Tænd og indstil ovnen på 220 grader - varmluft

2

Skær lår, vinger og bryststykker af. Del evt. hvert bryststykke i to

3

Læg alle delene i et ildfast fad

4

Dryp kyllingstykkerne med koncentreret hyldeblomstsaft

5

Smør et tykt lag hyldeblomstsirup ud over alle stykkerne

6

Drys med flagesalt og friskkværnet peber

7

Stil fadet i den opvarmede ovn og lad kyllingen stege i 10-12 minutter - eller til skindet ser sprødt ud.

Pas på det ikke får for meget, for så kommer skindet til at smage brændt

8

Skru derefter ned til 180 grader og vidersteg kyllingen i ca 20 minutter

9

Server med en god salat og et lækkert stykke brød

Kylling – glaseret med hyldeblomstsirup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *