Hyldeblomstsaft

Sommermånederne er bare helt specielle, fordi der er så mange muligheder for at gå på ´rov´i naturen efter alskens lækkerier, som kan bruges i køkkenet.

Først på sommeren blomstrer hylden, og du kan finde den overalt. Typisk er den at finde ved skovbryn, hegn og krat.

Undlad at plukke skærmene langs trafikerede veje!

Tag en saks med og en kurv på armen og begiv dig afsted på hyldeblomstjagt - gerne først på dagen, da duften er mest intens, og fyld så kurven med de skønne og velduftende hyldeblomster. Du er ikke et sekund i tvivl, når du nærmer dig en busk - pga. duften. 

Der er uanede muligheder for anvendelse af hyldeblomsterne, og kun fantasien sætter grænser.

Her får du opskriften på den klassiske sommersaft, som giver 3 liter koncentreret saft. Den er dejlig at drikke, som den er, men smager også fantastisk med et skvæt i et køligt glas hvidvin. Hvorfor ikke fylde isterningebakken med saft, når nu du alligevel er i gang? 

Når jeg laver saft, laver jeg altid flere portioner i løbet af de uger, hvor hylden blomstrer. Saften kan fryses ned, og tøs op efter behov.

Når du besøger familie og venner, så tag lige en flaske under armen - det giver som regel point!

GOD SOMMER

Yields3 Servings

INGREDIENSER
 60-70 hyldeblomsskærme
 3 l kogende vand
 1 ½ kg sukker
 4 store citroner - økologiske
 40 g citronsyre
 atamon. Ca 1/2 tsk pr liter

SÅDAN GØR DU
1

Klip de lange stilke af og kom blomsterne i en stor skål

2

Skyl og skær citronerne i skiver og læg dem i skålen med blomsterne

3

Hæld sukker og citronsyre på

4

Kog vandet og hæld det i skålen

5

Rør det hele godt sammen til sukker og citronsyre er opløst

6

Læg låg på og lad det stå og trække 3-5 dage på køl - rør rundt i saften af og til

7

Si saften fra pulpen

8

Kom saften i atamon-skyllet flasker og opbevar dem i køleskabet.

NB: Lad et par dråber af atamonen blive i flaskerne

Ingredients

INGREDIENSER
 60-70 hyldeblomsskærme
 3 l kogende vand
 1 ½ kg sukker
 4 store citroner - økologiske
 40 g citronsyre
 atamon. Ca 1/2 tsk pr liter

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Klip de lange stilke af og kom blomsterne i en stor skål

2

Skyl og skær citronerne i skiver og læg dem i skålen med blomsterne

3

Hæld sukker og citronsyre på

4

Kog vandet og hæld det i skålen

5

Rør det hele godt sammen til sukker og citronsyre er opløst

6

Læg låg på og lad det stå og trække 3-5 dage på køl - rør rundt i saften af og til

7

Si saften fra pulpen

8

Kom saften i atamon-skyllet flasker og opbevar dem i køleskabet.

NB: Lad et par dråber af atamonen blive i flaskerne

Hyldeblomstsaft

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *