Print Options:

Hyldeblomstsaft

Yields3 Servings

INGREDIENSER
 60-70 hyldeblomsskærme
 3 l kogende vand
 1 ½ kg sukker
 4 store citroner - økologiske
 40 g citronsyre
 atamon. Ca 1/2 tsk pr liter
SÅDAN GØR DU
1

Klip de lange stilke af og kom blomsterne i en stor skål

2

Skyl og skær citronerne i skiver og læg dem i skålen med blomsterne

3

Hæld sukker og citronsyre på

4

Kog vandet og hæld det i skålen

5

Rør det hele godt sammen til sukker og citronsyre er opløst

6

Læg låg på og lad det stå og trække 3-5 dage på køl - rør rundt i saften af og til

7

Si saften fra pulpen

8

Kom saften i atamon-skyllet flasker og opbevar dem i køleskabet.

NB: Lad et par dråber af atamonen blive i flaskerne

Nutrition Facts

Servings 3