
Hyldeblomstsirup smager vanvittigt godt, er nemt at lave og så kan den bruges til lidt af hvert. Holdbarheden er også uendelig lang, så derfor laver jeg altid flere glas ad gangen. Denne portion giver tre små glas.
Siruppen kan bruges i teen, på morgenmaden, til bagværk og desserter og til at glassere kyllingen, skinken eller fisken med.
Sirup skal simre længe - ca 45-60 min. - men pas endelig på at du ikke får kogt den for meget ind, for så bliver det til kandis i stedet for.
Teskeprøven: Dyp en teske i gryden undervejs og dryp dråberne på en tallerken - så fornemmer du hurtigt konsistensen. Hav in mente, at siruppen bliver fastere under afkøling.
Denne sirup er lavet på færdig og koncentreret hyldeblomstsaft, nu jeg alligevel var i gang med sommersaften.
TIP: Som med hyldeblomstsaft er dette også en rigtig god og hyggelig lille sommergave af forære væk.
Kom rørsukker og hyldeblomstsaft i en gryde og rør rundt
Lad det stille og roligt koge op
Når det koger, skal det simre over svag varme i 45-60 min.
Sørg for at røre rundt i gryden undervejs og tag teskeprøven - som beskrevet ovenfor
Når den rette konsistens er opnået, kommes hyldeblomstsiruppen på rengjorte glas
Ingredients
Directions
Kom rørsukker og hyldeblomstsaft i en gryde og rør rundt
Lad det stille og roligt koge op
Når det koger, skal det simre over svag varme i 45-60 min.
Sørg for at røre rundt i gryden undervejs og tag teskeprøven - som beskrevet ovenfor
Når den rette konsistens er opnået, kommes hyldeblomstsiruppen på rengjorte glas