
Det er Squash-tid, og er du en af de heldige, som har planten i køkkenhaven, så ved du, at den giver en utrolig stor høst af frugter. Squash, zucchini eller courgetter - hvad du end kalder dem - kan naturligvis også fås hos grønthandlere og i supermarkeder.
Der er uanede muligheder for anvendelse af Squash. Suppe, sylte, bage, grille, gratinere og i salater. Skær dem i terninger og kom dem i fryseren til senere brug.
Jeg forærer mange af mine væk, evt som værtindegave, for det er helt umuligt at spise sig igennem dem alle.
Men her får du opskriften på en toplækker og noget svampet kage med Squash, hvid chokolade og appelsinskal.
Er du til det knap så svampede - som jeg selv er stor fan af - så tilsæt lidt mere mel.
Rigtig velbekomme og nyd den
Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft
Smelt smørret i en lille gryde og lad det afkøle
Kom æg og sukker i en skål og pisk det grundigt - jeg bruger et ganske almindeligt gammeldags piskeris
Hæld det afkølede smør i og rør det ind i massen
Sigt mel, bagepulver, natron og salt ned i skålen
Riv appelsinskal direkte i skålen
Kom squash og den grofthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen med en bagespatel
Skrab dejen ned i den form du foretrækker - evt en bradepande eller to mindre forme
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca 30 min. - ovne er forskellige, så tjek evt med en træpind om den er færdig
Kagen kan spises lun med en god klat vanilleis til, cremefraiche eller flødeskum.
Den kan også nydes kold - ganske som den er - eller med flormelis, som du lige sigter hen over.
Ingredients
Directions
Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft
Smelt smørret i en lille gryde og lad det afkøle
Kom æg og sukker i en skål og pisk det grundigt - jeg bruger et ganske almindeligt gammeldags piskeris
Hæld det afkølede smør i og rør det ind i massen
Sigt mel, bagepulver, natron og salt ned i skålen
Riv appelsinskal direkte i skålen
Kom squash og den grofthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen med en bagespatel
Skrab dejen ned i den form du foretrækker - evt en bradepande eller to mindre forme
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca 30 min. - ovne er forskellige, så tjek evt med en træpind om den er færdig
Kagen kan spises lun med en god klat vanilleis til, cremefraiche eller flødeskum.
Den kan også nydes kold - ganske som den er - eller med flormelis, som du lige sigter hen over.