Kage med Squash, hvid chokolade og appelsin

Det er Squash-tid, og er du en af de heldige, som har planten i køkkenhaven, så ved du, at den giver en utrolig stor høst af frugter. Squash, zucchini eller courgetter - hvad du end kalder dem - kan naturligvis også fås hos  grønthandlere og i supermarkeder. 

Der er uanede muligheder for anvendelse af Squash. Suppe, sylte, bage, grille, gratinere og i salater. Skær dem i terninger og kom dem i fryseren til senere brug.

Jeg forærer mange af mine væk, evt som værtindegave, for det er helt umuligt at spise sig igennem dem alle. 

Men her får du opskriften på en toplækker og noget svampet kage med Squash, hvid chokolade og appelsinskal. 

Er du til det knap så svampede - som jeg selv er stor fan af - så tilsæt lidt mere mel.

Rigtig velbekomme og nyd den

Yields1 Serving

INGREDIENSER
 200 g rørsukker
 125 g alm. sukker
 4 æg
 125 g smør - smeltet
 375 g hvedemel
 2 tsk. bagepulver
 1 tsk. natron
 1/2 tsk fint salt
 Fintrevet skal af en appelsin
 150 g hvid chokolade - grofthakket
 425 g squash - groftrevet

SÅDAN GØR DU
1

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

2

Smelt smørret i en lille gryde og lad det afkøle

3

Kom æg og sukker i en skål og pisk det grundigt - jeg bruger et ganske almindeligt gammeldags piskeris

4

Hæld det afkølede smør i og rør det ind i massen

5

Sigt mel, bagepulver, natron og salt ned i skålen

6

Riv appelsinskal direkte i skålen

7

Kom squash og den grofthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen med en bagespatel

8

Skrab dejen ned i den form du foretrækker - evt en bradepande eller to mindre forme

9

Sæt kagen i ovnen og bag den i ca 30 min. - ovne er forskellige, så tjek evt med en træpind om den er færdig

Anret
10

Kagen kan spises lun med en god klat vanilleis til, cremefraiche eller flødeskum.

Den kan også nydes kold - ganske som den er - eller med flormelis, som du lige sigter hen over.

Ingredients

INGREDIENSER
 200 g rørsukker
 125 g alm. sukker
 4 æg
 125 g smør - smeltet
 375 g hvedemel
 2 tsk. bagepulver
 1 tsk. natron
 1/2 tsk fint salt
 Fintrevet skal af en appelsin
 150 g hvid chokolade - grofthakket
 425 g squash - groftrevet

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Tænd og indstil ovnen på 180 grader - varmluft

2

Smelt smørret i en lille gryde og lad det afkøle

3

Kom æg og sukker i en skål og pisk det grundigt - jeg bruger et ganske almindeligt gammeldags piskeris

4

Hæld det afkølede smør i og rør det ind i massen

5

Sigt mel, bagepulver, natron og salt ned i skålen

6

Riv appelsinskal direkte i skålen

7

Kom squash og den grofthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen med en bagespatel

8

Skrab dejen ned i den form du foretrækker - evt en bradepande eller to mindre forme

9

Sæt kagen i ovnen og bag den i ca 30 min. - ovne er forskellige, så tjek evt med en træpind om den er færdig

Anret
10

Kagen kan spises lun med en god klat vanilleis til, cremefraiche eller flødeskum.

Den kan også nydes kold - ganske som den er - eller med flormelis, som du lige sigter hen over.

Kage med Squash, hvid chokolade og appelsin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *