Kartoffelsuppe med porrer og majroe

En kartoffelsuppe er altid skøn i sig selv, men at tilføje lidt ekstra grøntsager er nu heller ikke af vejen. Jeg havde porrer og en majroe liggende, så det blev til denne meget lækre og delikate suppe, som jeg varmt kan anbefale.

Majroen stammer helt tilbage fra antikkens Grækenland. Den er hvid med violette farver og smager lidt kålagtigt. Den fås i de fleste grøntafdelinger, men jeg købte min af en sød tyrkisk dame i en lille grønthandler. Hun fortalte, at majroen er helt uundværlig i Tyrkiet. Den anvendes til alt og hele tiden - oftest rå i salater.

TIPS: Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på

Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten jo fryses.

Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel er i gang med at skrælle og snitte grøntsager.

Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her

VELBEKOMME 

 

 

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 1 kg kartofler
 2 porrer
 1 majroe
 1 løg
 2 fed hvidløg
 et par kviste timian
 1 l grøntsagsboullion
 olivenolie
 citronsaft
 1 spsk honning
 salt & peber
GARNERING
 serranoskinke
 fintsnittet porrer - den grønne del
 fintsnittet hvidløg

SÅDAN GØR DU
1

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker

2

Rens porrer og skær dem i grove stykker - læg lidt af toppen - den grønne del - til side til garneringen

3

Vask og skær majroen i grove stykker på størrelse med kartoflerne

4

Løg og hvidløg hakkes

5

Hæld olivenolie i en gryde

6

Kom løg og hvidløg i og lad det svitse et øjeblik - må ikke antage farve

7

Kom kartofler, porrer og majroe i og svits det hele et par minutter

8

Tilsæt grøntsagsbouillon og timian

9

Kog suppen op og lad det hele småsimre til alle grøntsagerne er møre

10

Blend suppen med en stavblender - Husk at fiske timiankvisten op inden

11

Smag til med citronsaft, honning samt salt & peber

GARNERING
12

Rist de grønne porreringe, hvidløg og serrano på panden

ANRETTES OG SERVERES
13

Kom suppen i portionsskåle, stænk med lidt olivenolie og anret med de pandestegte porreringe, hvidløg og serranoskinke

Ingredients

INGREDIENSER
 1 kg kartofler
 2 porrer
 1 majroe
 1 løg
 2 fed hvidløg
 et par kviste timian
 1 l grøntsagsboullion
 olivenolie
 citronsaft
 1 spsk honning
 salt & peber
GARNERING
 serranoskinke
 fintsnittet porrer - den grønne del
 fintsnittet hvidløg

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker

2

Rens porrer og skær dem i grove stykker - læg lidt af toppen - den grønne del - til side til garneringen

3

Vask og skær majroen i grove stykker på størrelse med kartoflerne

4

Løg og hvidløg hakkes

5

Hæld olivenolie i en gryde

6

Kom løg og hvidløg i og lad det svitse et øjeblik - må ikke antage farve

7

Kom kartofler, porrer og majroe i og svits det hele et par minutter

8

Tilsæt grøntsagsbouillon og timian

9

Kog suppen op og lad det hele småsimre til alle grøntsagerne er møre

10

Blend suppen med en stavblender - Husk at fiske timiankvisten op inden

11

Smag til med citronsaft, honning samt salt & peber

GARNERING
12

Rist de grønne porreringe, hvidløg og serrano på panden

ANRETTES OG SERVERES
13

Kom suppen i portionsskåle, stænk med lidt olivenolie og anret med de pandestegte porreringe, hvidløg og serranoskinke

Kartoffelsuppe med porrer og majroe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *