
En kartoffelsuppe er altid skøn i sig selv, men at tilføje lidt ekstra grøntsager er nu heller ikke af vejen. Jeg havde porrer og en majroe liggende, så det blev til denne meget lækre og delikate suppe, som jeg varmt kan anbefale.
Majroen stammer helt tilbage fra antikkens Grækenland. Den er hvid med violette farver og smager lidt kålagtigt. Den fås i de fleste grøntafdelinger, men jeg købte min af en sød tyrkisk dame i en lille grønthandler. Hun fortalte, at majroen er helt uundværlig i Tyrkiet. Den anvendes til alt og hele tiden - oftest rå i salater.
TIPS: Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på
Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten jo fryses.
Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel er i gang med at skrælle og snitte grøntsager.
Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her
VELBEKOMME
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker
Rens porrer og skær dem i grove stykker - læg lidt af toppen - den grønne del - til side til garneringen
Vask og skær majroen i grove stykker på størrelse med kartoflerne
Løg og hvidløg hakkes
Hæld olivenolie i en gryde
Kom løg og hvidløg i og lad det svitse et øjeblik - må ikke antage farve
Kom kartofler, porrer og majroe i og svits det hele et par minutter
Tilsæt grøntsagsbouillon og timian
Kog suppen op og lad det hele småsimre til alle grøntsagerne er møre
Blend suppen med en stavblender - Husk at fiske timiankvisten op inden
Smag til med citronsaft, honning samt salt & peber
Rist de grønne porreringe, hvidløg og serrano på panden
Kom suppen i portionsskåle, stænk med lidt olivenolie og anret med de pandestegte porreringe, hvidløg og serranoskinke
Ingredients
Directions
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker
Rens porrer og skær dem i grove stykker - læg lidt af toppen - den grønne del - til side til garneringen
Vask og skær majroen i grove stykker på størrelse med kartoflerne
Løg og hvidløg hakkes
Hæld olivenolie i en gryde
Kom løg og hvidløg i og lad det svitse et øjeblik - må ikke antage farve
Kom kartofler, porrer og majroe i og svits det hele et par minutter
Tilsæt grøntsagsbouillon og timian
Kog suppen op og lad det hele småsimre til alle grøntsagerne er møre
Blend suppen med en stavblender - Husk at fiske timiankvisten op inden
Smag til med citronsaft, honning samt salt & peber
Rist de grønne porreringe, hvidløg og serrano på panden
Kom suppen i portionsskåle, stænk med lidt olivenolie og anret med de pandestegte porreringe, hvidløg og serranoskinke