Print Options:

Kartoffelsuppe med porrer og majroe

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 1 kg kartofler
 2 porrer
 1 majroe
 1 løg
 2 fed hvidløg
 et par kviste timian
 1 l grøntsagsboullion
 olivenolie
 citronsaft
 1 spsk honning
 salt & peber
GARNERING
 serranoskinke
 fintsnittet porrer - den grønne del
 fintsnittet hvidløg
SÅDAN GØR DU
1

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker

2

Rens porrer og skær dem i grove stykker - læg lidt af toppen - den grønne del - til side til garneringen

3

Vask og skær majroen i grove stykker på størrelse med kartoflerne

4

Løg og hvidløg hakkes

5

Hæld olivenolie i en gryde

6

Kom løg og hvidløg i og lad det svitse et øjeblik - må ikke antage farve

7

Kom kartofler, porrer og majroe i og svits det hele et par minutter

8

Tilsæt grøntsagsbouillon og timian

9

Kog suppen op og lad det hele småsimre til alle grøntsagerne er møre

10

Blend suppen med en stavblender - Husk at fiske timiankvisten op inden

11

Smag til med citronsaft, honning samt salt & peber

GARNERING
12

Rist de grønne porreringe, hvidløg og serrano på panden

ANRETTES OG SERVERES
13

Kom suppen i portionsskåle, stænk med lidt olivenolie og anret med de pandestegte porreringe, hvidløg og serranoskinke

Nutrition Facts

Servings 4