Løgsuppe

Løgsuppe - eller tømmermandssuppe - som den også kaldes - her får du opskriften på min version af løgsuppe;-)

Tømmermænd eller ej, så er løgsuppe utrolig lækkert. Den er mættende, og den er meget enkel at tilberede. Hvis du har løg, brød (gerne daggammelt) og ost, så er du allerede langt.

Inden jeg gratinerer suppen i ovnen, har jeg lagt tre lag af brød og ost, men suppen er af den bombastiske slags (brød+ost), så hvis ikke du er SÅ sulten, kan du blot lægge et lag brød med ost øverst.

Løgsuppen skal spises rygende varm:-)

Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her og så kan du læse et lille indlæg her

om, hvor inspirationen til løgsuppe kommer fra.

 

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 smør til stegning af løg (ca. 30 g)- samt ekstra til at smøre på brødet
 2 spsk olivenolie
 1 kg løg - skåret i tynde ringe
 1 dl hvidvin
 1 tsk alm. paprika
 1 knivspids røget paprika
 ca 200 gruyereost - groftrevet
 salt & friskkværnet peber
 1 1/2 spsk mel - sigtet
 1,20 liter kyllingebouillion
 3 friske timianstilke
 10-12 skiver hvidt brød - skær skorperne af

SÅDAN GØR DU
1

Skær løgene i tynde ringe

2

Kom smør og olie i en gryde og varm op

3

Tilsæt løgringene og bland det godt med fedtstoffet

4

Skru ned for varmen og lad løgene småstege til de er bløde og karamelliserede - omkring en time. Sørg for at røre rundt af og til

5

Hæld vinen i og lad det koge ind et par minutter - til det begynder at dufte

6

Tilsæt alm. paprika, røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber og bland det godt sammen

7

Sigt hvedemel i og rør rundt

8

Kom timian ved og overhæld med bouillonen

9

Lad det koge op - skru ned og lad det småsimre 15 minutter

10

Fisk timianstilkene op

11

Indstil ovnen på 225 grader

12

Rist brødene til de er let gylne

13

Kom smør og ost på hvert stykke brød

14

Læg brødskiver i bunden af et ildfast fad eller en gryde med høje kanter - [husk at brødene udvider sig undervejs så sørg for ekstra plads op til kanten], hæld løgsuppen ovenpå og gentag processen ialt tre gange. Drys evt med en smule almindelig paprika mellem lagene.

Slut af med brød med masser af ost øverst.

15

Sæt fadet/gryden i ovnen og gratiner i ca 15 min., eller til osten er blevet gylden

Ingredients

INGREDIENSER
 smør til stegning af løg (ca. 30 g)- samt ekstra til at smøre på brødet
 2 spsk olivenolie
 1 kg løg - skåret i tynde ringe
 1 dl hvidvin
 1 tsk alm. paprika
 1 knivspids røget paprika
 ca 200 gruyereost - groftrevet
 salt & friskkværnet peber
 1 1/2 spsk mel - sigtet
 1,20 liter kyllingebouillion
 3 friske timianstilke
 10-12 skiver hvidt brød - skær skorperne af

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Skær løgene i tynde ringe

2

Kom smør og olie i en gryde og varm op

3

Tilsæt løgringene og bland det godt med fedtstoffet

4

Skru ned for varmen og lad løgene småstege til de er bløde og karamelliserede - omkring en time. Sørg for at røre rundt af og til

5

Hæld vinen i og lad det koge ind et par minutter - til det begynder at dufte

6

Tilsæt alm. paprika, røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber og bland det godt sammen

7

Sigt hvedemel i og rør rundt

8

Kom timian ved og overhæld med bouillonen

9

Lad det koge op - skru ned og lad det småsimre 15 minutter

10

Fisk timianstilkene op

11

Indstil ovnen på 225 grader

12

Rist brødene til de er let gylne

13

Kom smør og ost på hvert stykke brød

14

Læg brødskiver i bunden af et ildfast fad eller en gryde med høje kanter - [husk at brødene udvider sig undervejs så sørg for ekstra plads op til kanten], hæld løgsuppen ovenpå og gentag processen ialt tre gange. Drys evt med en smule almindelig paprika mellem lagene.

Slut af med brød med masser af ost øverst.

15

Sæt fadet/gryden i ovnen og gratiner i ca 15 min., eller til osten er blevet gylden

Løgsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *