
Løgsuppe - eller tømmermandssuppe - som den også kaldes - her får du opskriften på min version af løgsuppe;-)
Tømmermænd eller ej, så er løgsuppe utrolig lækkert. Den er mættende, og den er meget enkel at tilberede. Hvis du har løg, brød (gerne daggammelt) og ost, så er du allerede langt.
Inden jeg gratinerer suppen i ovnen, har jeg lagt tre lag af brød og ost, men suppen er af den bombastiske slags (brød+ost), så hvis ikke du er SÅ sulten, kan du blot lægge et lag brød med ost øverst.
Løgsuppen skal spises rygende varm:-)
Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her og så kan du læse et lille indlæg her
om, hvor inspirationen til løgsuppe kommer fra.
Skær løgene i tynde ringe
Kom smør og olie i en gryde og varm op
Tilsæt løgringene og bland det godt med fedtstoffet
Skru ned for varmen og lad løgene småstege til de er bløde og karamelliserede - omkring en time. Sørg for at røre rundt af og til
Hæld vinen i og lad det koge ind et par minutter - til det begynder at dufte
Tilsæt alm. paprika, røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber og bland det godt sammen
Sigt hvedemel i og rør rundt
Kom timian ved og overhæld med bouillonen
Lad det koge op - skru ned og lad det småsimre 15 minutter
Fisk timianstilkene op
Indstil ovnen på 225 grader
Rist brødene til de er let gylne
Kom smør og ost på hvert stykke brød
Læg brødskiver i bunden af et ildfast fad eller en gryde med høje kanter - [husk at brødene udvider sig undervejs så sørg for ekstra plads op til kanten], hæld løgsuppen ovenpå og gentag processen ialt tre gange. Drys evt med en smule almindelig paprika mellem lagene.
Slut af med brød med masser af ost øverst.
Sæt fadet/gryden i ovnen og gratiner i ca 15 min., eller til osten er blevet gylden
Ingredients
Directions
Skær løgene i tynde ringe
Kom smør og olie i en gryde og varm op
Tilsæt løgringene og bland det godt med fedtstoffet
Skru ned for varmen og lad løgene småstege til de er bløde og karamelliserede - omkring en time. Sørg for at røre rundt af og til
Hæld vinen i og lad det koge ind et par minutter - til det begynder at dufte
Tilsæt alm. paprika, røget paprika, flagesalt og friskkværnet peber og bland det godt sammen
Sigt hvedemel i og rør rundt
Kom timian ved og overhæld med bouillonen
Lad det koge op - skru ned og lad det småsimre 15 minutter
Fisk timianstilkene op
Indstil ovnen på 225 grader
Rist brødene til de er let gylne
Kom smør og ost på hvert stykke brød
Læg brødskiver i bunden af et ildfast fad eller en gryde med høje kanter - [husk at brødene udvider sig undervejs så sørg for ekstra plads op til kanten], hæld løgsuppen ovenpå og gentag processen ialt tre gange. Drys evt med en smule almindelig paprika mellem lagene.
Slut af med brød med masser af ost øverst.
Sæt fadet/gryden i ovnen og gratiner i ca 15 min., eller til osten er blevet gylden