
Mørdej er en god og fed dej. Grundopskriften er simpel, og dejen kan bruges til madtærter og kager.
Denne mørdej har jeg lavet på plantesmør, og den smager uhyrlig godt. Plantesmørret kan selvfølgelig erstattes af ganske almindeligt smør.
Dejen består helt enkelt af hvedemel, masser af smør og så lidt vand til at samle dejen med. Skal dejen bruges til kager, tilsætter du sukker.
Tag smørret ud af køleskabet lidt før det skal bruges. Det skal være koldt, så pas på det ikke når at få stuetemperatur. Dejen skal samles hurtigt, for ikke at varme smørret for meget op, for så bliver det hulens besværligt - klistret - at arbejde med.
Skulle det alligevel ske, smider du dejen i køleskabet i fem minutter, og så er den klar igen.
Dejen kan laves et par dage i forvejen, så længe den ligger på køl.
Når jeg laver mørdej, laver jeg oftest en dobbelt portion og smider resten i fryseren. Det er så nemt at tage op, hvis pludselig man bliver lækkersulten eller får uventede gæster.
GOD FORNØJELSE!
Hæld hvedemel - og sukker (hvis det er til kager) i en skål
Skær det kolde smør i mindre stykker og ælt det hurtigt ind i dejen
Tilsæt evt. vand for at samle dejen
Lad dejen hvile i køleskabet - mindst en halv til en hel time - før den skal bruges
Ingredients
Directions
Hæld hvedemel - og sukker (hvis det er til kager) i en skål
Skær det kolde smør i mindre stykker og ælt det hurtigt ind i dejen
Tilsæt evt. vand for at samle dejen
Lad dejen hvile i køleskabet - mindst en halv til en hel time - før den skal bruges