Persillerodssuppe med stegt hellefisk og sprød kartoffel

Her er mit bud på en suppe med et strejf af jul, hvori der indgår stjerneanis og nellike. Smagen af jul er afstemt og afdæmpet - men vil du gerne give den lidt mere julegas, kan du komme en ekstra nellike i. 

Hellefisk, som er en fed fisk, passer perfekt til denne suppe.

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 550 g persillerod
 1 løg
 1 fed hvidløg
 1 æble
 1 stjerneanis
 1 nellike
 1 kvist frisk rosmarin
 9 dl vand
 2 dl fløde
 100 g hellefisk
 1 bagekartoffel
 salt & friskkværnet peber
 1 bundt persille
 olivenolie

SÅDAN GØR DU
1

Skræl persillerod og æble og skær i mindre tern

2

Pil løg og hvidløg og hak dem i mindre stykker

3

Svits løg, hvidløg, rosmarin, nellike og stjerneanis i olivenolie

4

Kom persillerødderne i og svits videre et par minutter under omrøring

5

Æblestykkerne tilsættes og svitses med et minutstid

6

Tilsæt vand og lad det hele småsimre indtil persillerødderne er møre - ca 20 minutter

7

Fisk rosmarinkvisten, stjerneanis og nellike op

8

Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med salt og peber

9

Skær fisken i fire stykker og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie - tag dem af panden med det samme

10

Skær bagekartoflen i grove tern. Tør dem med køkkenrulle og steg dem sprøde i fedtstoffet fra fisken

11

Snit persille fint

Anret og server
12

Anret suppen i fire tallerkener. Kom kartoffeltern i midten og derpå et fiskestykke. Drys med purløg

Ingredients

INGREDIENSER
 550 g persillerod
 1 løg
 1 fed hvidløg
 1 æble
 1 stjerneanis
 1 nellike
 1 kvist frisk rosmarin
 9 dl vand
 2 dl fløde
 100 g hellefisk
 1 bagekartoffel
 salt & friskkværnet peber
 1 bundt persille
 olivenolie

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Skræl persillerod og æble og skær i mindre tern

2

Pil løg og hvidløg og hak dem i mindre stykker

3

Svits løg, hvidløg, rosmarin, nellike og stjerneanis i olivenolie

4

Kom persillerødderne i og svits videre et par minutter under omrøring

5

Æblestykkerne tilsættes og svitses med et minutstid

6

Tilsæt vand og lad det hele småsimre indtil persillerødderne er møre - ca 20 minutter

7

Fisk rosmarinkvisten, stjerneanis og nellike op

8

Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med salt og peber

9

Skær fisken i fire stykker og steg dem møre på en pande i lidt olivenolie - tag dem af panden med det samme

10

Skær bagekartoflen i grove tern. Tør dem med køkkenrulle og steg dem sprøde i fedtstoffet fra fisken

11

Snit persille fint

Anret og server
12

Anret suppen i fire tallerkener. Kom kartoffeltern i midten og derpå et fiskestykke. Drys med purløg

Persillerodssuppe med stegt hellefisk og sprød kartoffel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *