
Har du først bagt dine egne pitabrød, går du aldrig tilbage til købemodellen. Du vil hurtigt erfare, hvor let det er, og hvor lækkert det smager.
Til denne pitamodel har jeg valgt at bruge tre forskellige melsorter, og det har givet et rigtig godt resultat.
NB: Når du varmer ovnen op, skal bagepladen være i. Det er vigtigt, at ovnen og pladen er helt varm, inden du sætter brødene i, for ellers puster pitabrødene sig ikke ordentligt op.
Pitabrød kan fyldes med alt det, du bedst kan lide.
Prøv med frisk salat, agurker, tomater, falafler og en god dressing, det er ikke dårligt!
Udrør gæren i en skål med lidt af det lunkne vand, så gæren opløses
Tilsæt resten af vandet
Kom melet i sammen med sukker, salt og olie
Ælt dejen godt sammen og tilsæt evt. mere hvedemel - pas på at dejen ikke bliver for melet. Den må hellere være lidt klistret
Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve mindst 90 minutter
Når dejen har hævet, deles den i tolv lige store portioner
Rul dejstykkerne flade så de bliver omkring en halv cm i højden
Lad dem efterhæve i mindst 60 minutter med et fugtigt klæde over
Tænd og indstil ovnen på 230 grader - varmluft
Bag pitabrødene i ovnen ml. seks og otte minutter. Hold øje med dem, for de skal ikke blive sprøde i ovnen. Det bliver de automatisk, når de kommer ud.
Ingredients
Directions
Udrør gæren i en skål med lidt af det lunkne vand, så gæren opløses
Tilsæt resten af vandet
Kom melet i sammen med sukker, salt og olie
Ælt dejen godt sammen og tilsæt evt. mere hvedemel - pas på at dejen ikke bliver for melet. Den må hellere være lidt klistret
Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve mindst 90 minutter
Når dejen har hævet, deles den i tolv lige store portioner
Rul dejstykkerne flade så de bliver omkring en halv cm i højden
Lad dem efterhæve i mindst 60 minutter med et fugtigt klæde over
Tænd og indstil ovnen på 230 grader - varmluft
Bag pitabrødene i ovnen ml. seks og otte minutter. Hold øje med dem, for de skal ikke blive sprøde i ovnen. Det bliver de automatisk, når de kommer ud.