Pitabrød

Har du først bagt dine egne pitabrød, går du aldrig tilbage til købemodellen. Du vil hurtigt erfare, hvor let det er, og hvor lækkert det smager. 

Til denne pitamodel har jeg valgt at bruge tre forskellige melsorter, og det har givet et rigtig godt resultat. 

NB: Når du varmer ovnen op, skal bagepladen være i. Det er vigtigt, at ovnen og pladen er helt varm, inden du sætter brødene i, for ellers puster pitabrødene sig ikke ordentligt op.

Pitabrød kan fyldes med alt det, du bedst kan lide.

Prøv med frisk salat, agurker, tomater, falafler og en god dressing, det er ikke dårligt!

Yields12 Servings

INGREDIENSER
 25 g gær
 5 dl lunkent vand
 400 g hvedemel
 400 g durum mel
 200 g fuldkorns hvedemel
 ½ tsk fint salt
 1 1/2 tsk sukker
 2 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU
1

Udrør gæren i en skål med lidt af det lunkne vand, så gæren opløses

2

Tilsæt resten af vandet

3

Kom melet i sammen med sukker, salt og olie

4

Ælt dejen godt sammen og tilsæt evt. mere hvedemel - pas på at dejen ikke bliver for melet. Den må hellere være lidt klistret

5

Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve mindst 90 minutter

6

Når dejen har hævet, deles den i tolv lige store portioner

7

Rul dejstykkerne flade så de bliver omkring en halv cm i højden

8

Lad dem efterhæve i mindst 60 minutter med et fugtigt klæde over

9

Tænd og indstil ovnen på 230 grader - varmluft

10

Bag pitabrødene i ovnen ml. seks og otte minutter. Hold øje med dem, for de skal ikke blive sprøde i ovnen. Det bliver de automatisk, når de kommer ud.

Ingredients

INGREDIENSER
 25 g gær
 5 dl lunkent vand
 400 g hvedemel
 400 g durum mel
 200 g fuldkorns hvedemel
 ½ tsk fint salt
 1 1/2 tsk sukker
 2 spsk olivenolie

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Udrør gæren i en skål med lidt af det lunkne vand, så gæren opløses

2

Tilsæt resten af vandet

3

Kom melet i sammen med sukker, salt og olie

4

Ælt dejen godt sammen og tilsæt evt. mere hvedemel - pas på at dejen ikke bliver for melet. Den må hellere være lidt klistret

5

Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve mindst 90 minutter

6

Når dejen har hævet, deles den i tolv lige store portioner

7

Rul dejstykkerne flade så de bliver omkring en halv cm i højden

8

Lad dem efterhæve i mindst 60 minutter med et fugtigt klæde over

9

Tænd og indstil ovnen på 230 grader - varmluft

10

Bag pitabrødene i ovnen ml. seks og otte minutter. Hold øje med dem, for de skal ikke blive sprøde i ovnen. Det bliver de automatisk, når de kommer ud.

Pitabrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *