
Jeg er så heldig, at jeg kan hente friske rabarber i min svorgers have - og der er rigeligt i sæsonen, så jeg har eksperimenteret med diverse rabarberopskrifter undervejs.
Hvis du, som jeg, er vild med rabarber, og vil bage en hurtig og nem kage, er denne tærte et hit. Citron og mynte fungerer nemlig rigtig godt sammen med rabarberne.
Jeg kan godt lide at bage i små tærteforme. Det tager sig pænt ud ved servering, og det er nemt, hvis man har lovet at tage desserten med til et arrangement.
Tærterne er lækre, som de er, men en klat af den gode vaniljeis er heller ikke værst. Specielt hvis tærten serveres lun.
Jeg har brugt en halv portion mørdej til denne opskrift, som giver 6 små tærter - (Tærteforme 10 cm i diameter)
Opskriften til mørdejen finder du her
Vask og rens rabarberstilkene
Skær dem i stykker a 1 1/2 cm
Læg de skårne rabarber i en skål sammen med sukker, citronsaft, revet citronskal og mynteblade
Lad det trække i mindst en time
Tænd og indstil ovnen på 200 grader - varmluft
Beklæd de små tærteforme med mørdej
Kom de marinerede rabarberstykker i de beklædte forme - sørg for, at der ikke kommer for meget væde med, for så bliver kagen for `slatten`
Bages i ovnen 15-20 min - afhængig af din ovn
Server kagen, som den er, på en dyb tallerken med lidt mynte - eller med en god vaniljeis
Ingredients
Directions
Vask og rens rabarberstilkene
Skær dem i stykker a 1 1/2 cm
Læg de skårne rabarber i en skål sammen med sukker, citronsaft, revet citronskal og mynteblade
Lad det trække i mindst en time
Tænd og indstil ovnen på 200 grader - varmluft
Beklæd de små tærteforme med mørdej
Kom de marinerede rabarberstykker i de beklædte forme - sørg for, at der ikke kommer for meget væde med, for så bliver kagen for `slatten`
Bages i ovnen 15-20 min - afhængig af din ovn
Server kagen, som den er, på en dyb tallerken med lidt mynte - eller med en god vaniljeis