Rabarbertærte med citron og mynte

Jeg er så heldig, at jeg kan hente friske rabarber i min svorgers have - og der er rigeligt i sæsonen, så jeg har eksperimenteret med diverse rabarberopskrifter undervejs.

Hvis du, som jeg, er vild med rabarber, og vil bage en hurtig og nem kage, er denne tærte et hit. Citron og mynte fungerer nemlig rigtig godt sammen med rabarberne.

Jeg kan godt lide at bage i små tærteforme. Det tager sig pænt ud ved servering, og det er nemt, hvis man har lovet at tage desserten med til et arrangement.

Tærterne er lækre, som de er, men en klat af den gode vaniljeis er heller ikke værst. Specielt hvis tærten serveres lun.

Jeg har brugt en halv portion mørdej til denne opskrift, som giver 6 små tærter - (Tærteforme 10 cm i diameter)

 

Opskriften til mørdejen finder du her

 

 

 

Yields6 Servings

INGREDIENSER
 ½ portion mørdej
 12 stilke rabarber - de slanke
 saften og fint revet skal fra en citron
 3 spsk sukker
 14 mynteblade - hele eller hakket fint

SÅDAN GØR DU
1

Vask og rens rabarberstilkene

2

Skær dem i stykker a 1 1/2 cm

3

Læg de skårne rabarber i en skål sammen med sukker, citronsaft, revet citronskal og mynteblade

4

Lad det trække i mindst en time

5

Tænd og indstil ovnen på 200 grader - varmluft

6

Beklæd de små tærteforme med mørdej

7

Kom de marinerede rabarberstykker i de beklædte forme - sørg for, at der ikke kommer for meget væde med, for så bliver kagen for `slatten`

8

Bages i ovnen 15-20 min - afhængig af din ovn

Portionsanret
9

Server kagen, som den er, på en dyb tallerken med lidt mynte - eller med en god vaniljeis

Ingredients

INGREDIENSER
 ½ portion mørdej
 12 stilke rabarber - de slanke
 saften og fint revet skal fra en citron
 3 spsk sukker
 14 mynteblade - hele eller hakket fint

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Vask og rens rabarberstilkene

2

Skær dem i stykker a 1 1/2 cm

3

Læg de skårne rabarber i en skål sammen med sukker, citronsaft, revet citronskal og mynteblade

4

Lad det trække i mindst en time

5

Tænd og indstil ovnen på 200 grader - varmluft

6

Beklæd de små tærteforme med mørdej

7

Kom de marinerede rabarberstykker i de beklædte forme - sørg for, at der ikke kommer for meget væde med, for så bliver kagen for `slatten`

8

Bages i ovnen 15-20 min - afhængig af din ovn

Portionsanret
9

Server kagen, som den er, på en dyb tallerken med lidt mynte - eller med en god vaniljeis

Rabarbertærte med citron og mynte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *