Risengrød med appelsin og stjerneanis

Risengrød er en herlig grødret, som kan spises året rundt, og noget de fleste unger OG voksne elsker.

Dengang jeg var barn, elskede mine søskende og jeg, når vi kunne lokke vores mor til at lave risengrød - det skete ikke så tit, som vi ønskede, men når hun endelig overgav sig, var der stor jubel!!! 

Grøden kan serveres som morgenmad, frokost, aftensmad eller dessert, og den kan varieres alt efter smag. Jeg selv kan bedst lide den helt enkle og klassiske udgave, men i denne opskrift hvor jeg har tilført appelsinsaft og stjerneanis, bliver smagen altså ret skøn og en tand mere julet.

Det er et enkelt og billigt måltid. Og så er det virkelig nemt, fordi grøden sættes i ovnen efter den er kogt op, hvilket også betyder, at der ikke er noget, der brænder på og koger over og dermed lugter fælt - hvem kender ikke lugten af brændt mælk 😉

Husk endelig masser af kanelsukker og en ordenligt smørklat - MUMS!

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 200 g grødis
 3 dl vand
 1 l mælk
 1 tsk salt
 saften fra 1/2 appelsin
 1 stjerneanis
 kanel
 rørsukker
 smør

1

Tænd og indstil ovnen på 60 grader

2

Kom vandet i en gryde og lad det koge op

3

Kom risene i vandet og lad det koge ind et par minutter under omrøring

4

Tilsæt appelsinsaft og stjerneanis og kog videre et minutstid

5

Mælken tilsættes og bringes i kog - stadig under omrøring

6

Når det koger lægges låget på, og gryden sættes i den opvarmede ovn i 25-30 minutter

7

Vend grøden rundt et par gange undervejs

8

Tag gryden ud af ovnen og smag til med salt

ANRETTES OG SERVERES
9

Anrettes i portionsskåle med kanelsukker og en stor smørklat

Ingredients

INGREDIENSER
 200 g grødis
 3 dl vand
 1 l mælk
 1 tsk salt
 saften fra 1/2 appelsin
 1 stjerneanis
 kanel
 rørsukker
 smør

Directions

1

Tænd og indstil ovnen på 60 grader

2

Kom vandet i en gryde og lad det koge op

3

Kom risene i vandet og lad det koge ind et par minutter under omrøring

4

Tilsæt appelsinsaft og stjerneanis og kog videre et minutstid

5

Mælken tilsættes og bringes i kog - stadig under omrøring

6

Når det koger lægges låget på, og gryden sættes i den opvarmede ovn i 25-30 minutter

7

Vend grøden rundt et par gange undervejs

8

Tag gryden ud af ovnen og smag til med salt

ANRETTES OG SERVERES
9

Anrettes i portionsskåle med kanelsukker og en stor smørklat

Risengrød med appelsin og stjerneanis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *