
Når efteråret sætter ind, sån´ i oktober måned, spiser jeg rimelig meget suppe, og det fortsætter jeg med vinteren igennem. I de kolde måneder er det bare SÅ lækkert med en skål varm suppe, som oveni er sprængfyldt med vitaminer. Det er lige det energiboost, jeg behøver på de lange og mørke dage.
Oftest bliver det til en grøntsagsuppe, fordi det er så nemt at lave, og fordi jeg bruger, hvad jeg har i køleskabet.
Der er bare den hage ved det, at jeg har lagt mærke til, at jeg efter et par timer kan føle mig lidt småsulten igen, hvis det udelukkende er en grøntsagssuppe.
Nu har jeg så lavet en linsesuppe, som er fyldt med vitaminer og proteiner, hvilket gør, at jeg føler mig mæt i længere tid. Den er nem at lave, og linserne skal ikke ligge i vand i flere timer forinden. De skal blot skylles.
Som topping har jeg lavet sprøde salvieblade med flagesalt. Det smager helt eventyrligt godt, og noget jeg fremover også vil bruge som snack. Lav endelig en ordentlig portion med det samme - for jeg er sikker på, de forsvinder, inden de når suppeskålen.
Jeg laver altid en dobbeltportion suppe med det samme, når nu jeg alligevel står ved suppegryden, og bliver den ikke spist i løbet af et par dage, kan den fryses.
Du kan læse tidligere indlæg om Suppetid her
Hæld kokosmælken op i en skål og pisk til den er jævn. Hold et par skefulde tilbage, som skal bruges til topping
Varm olien op i en gryde
Tilsæt løgene og sauter dem i fire til fem minutter under omrøring - de skal være bløde og let karamelliserede
Kom hvidløg og chilipaste i og sauter videre i et par minutter - stadig under omrøring
Kom linserne i og rør rundt et minutstid
Tilsæt tomater, salvie, timian, limesaft, kokosmælk, grøntsagsbouillon samt salt og peber
Kog det op - læg låg på og lad det småsimre i ca 25 min til linserne er møre, men ikke udkogte
Smag til med mere lime, salt og peber
Kom lidt olie på en pande og varm den op
Læg salviebladene på og steg dem et til to minutter til de er crispy - vend dem en enkelt gang undervejs
Sluk for blusset og drys med flagesalt
Kom suppen i portionsskåle
Dryp med kokosmælk og pynt med de sprøde salvieblade
Ingredients
Directions
Hæld kokosmælken op i en skål og pisk til den er jævn. Hold et par skefulde tilbage, som skal bruges til topping
Varm olien op i en gryde
Tilsæt løgene og sauter dem i fire til fem minutter under omrøring - de skal være bløde og let karamelliserede
Kom hvidløg og chilipaste i og sauter videre i et par minutter - stadig under omrøring
Kom linserne i og rør rundt et minutstid
Tilsæt tomater, salvie, timian, limesaft, kokosmælk, grøntsagsbouillon samt salt og peber
Kog det op - læg låg på og lad det småsimre i ca 25 min til linserne er møre, men ikke udkogte
Smag til med mere lime, salt og peber
Kom lidt olie på en pande og varm den op
Læg salviebladene på og steg dem et til to minutter til de er crispy - vend dem en enkelt gang undervejs
Sluk for blusset og drys med flagesalt
Kom suppen i portionsskåle
Dryp med kokosmælk og pynt med de sprøde salvieblade