Rosenkålssuppe med cognac, appelsin og sprød topping

Det her er virkelig en lækker opskrift på en suppe, lavet på den meget udskældte rosenkål.

Jeg har serveret den som en lille forret, og den scorede højt. Selv for de gæster, som var lidt skeptiske i starten;-)

Som det nu engang er med rosenkål, så skal de endelig ikke koge for længe, for så kommer den kedelige lugt og smag (af prut) frem, som mange forbinder med rosenkål, og det er virkelig synd. 

For lige at give suppen et ekstra pift har jeg opgraderet opskriften med cognac, som flamberes:-)

Opskriften passer til fire portioner - som hovedret.

 

Yields4 Servings

INGREDIENSER
Knas til topping
 1/4 dl hasselnødder
 4-6 skiver stegt bacon
 1 skive rugbrød - ristet
 1 spsk olie
 flagesalt
Suppe
 20 g smør
 500 g rosenkål
 1 løg
 1 æble
 saften fra en appelsin aften - appelsinskrællen rives fint og gemmes til topping
 ½ tsk. muskatnød - fintrevet
 3/4 til 1 dl cognac
 8 dl grøntsags- eller kyllingebouillon
 salt & peber

SÅDAN GØR DU - Knas
1

Steg baconskiverne på panden og læg dem på fedtsugende papir

2

Rist hasselnødderne let i fedtstoffet fra baconen. Læg dem på et stykke køkkenrulle og gnid skallerne af

3

Rist rugbrødet i ovnen eller på brødristeren

4

Kom brød, hasselnødder, stegt bacon, og en spsk. olie i blenderen og blend det sammen til den konsistent, der passer dig.

Drys med flagesalt og stil det til side til topping

SÅDAN GØR DU - SUPPE
5

Skær den nederste del af stokken af rosekålene og pil de yderste blade af

6

Skyl for evt. snavs og halver rosenkålen

7

Pil løget og skær det i mindre stykker

8

Skyl og udkern æblet og skær det i mindre stykker

9

Riv skallen fra appelsinen og stil det til side til topping

10

Pres appelsinen

11

Riv muskatnød fint

12

Smelt smørret i en stor gryde

13

Kom de halverede rosenkål i og rist dem i to-tre minutter

14

Kom løg og æblestykker i og sauter videre et par minutter

15

Hæld cognac ved og sæt ild til med det samme. Ryst gryden eller rør forsigtigt

NB: Sørg for at emhætten er slukket, og stik ikke hovedet ind over gryden - hav evt. et grydelåg i nærheden

16

Lad det flambere til ilden dør ud

17

Tilsæt appelsinsaft og fintrevet muskatnød og lad det koge godt ind et par minutter

18

Kom bouillon, salt og peber i og lad det hele småkoge i fem minutter

19

Blend suppen med en stavblender

20

Smag til med salt og peber

ANRETTES OG SERVERES
21

Kom suppen i portionsskåle og server med knas på toppen samt et lille drys revet appelsinskal

Ingredients

INGREDIENSER
Knas til topping
 1/4 dl hasselnødder
 4-6 skiver stegt bacon
 1 skive rugbrød - ristet
 1 spsk olie
 flagesalt
Suppe
 20 g smør
 500 g rosenkål
 1 løg
 1 æble
 saften fra en appelsin aften - appelsinskrællen rives fint og gemmes til topping
 ½ tsk. muskatnød - fintrevet
 3/4 til 1 dl cognac
 8 dl grøntsags- eller kyllingebouillon
 salt & peber

Directions

SÅDAN GØR DU - Knas
1

Steg baconskiverne på panden og læg dem på fedtsugende papir

2

Rist hasselnødderne let i fedtstoffet fra baconen. Læg dem på et stykke køkkenrulle og gnid skallerne af

3

Rist rugbrødet i ovnen eller på brødristeren

4

Kom brød, hasselnødder, stegt bacon, og en spsk. olie i blenderen og blend det sammen til den konsistent, der passer dig.

Drys med flagesalt og stil det til side til topping

SÅDAN GØR DU - SUPPE
5

Skær den nederste del af stokken af rosekålene og pil de yderste blade af

6

Skyl for evt. snavs og halver rosenkålen

7

Pil løget og skær det i mindre stykker

8

Skyl og udkern æblet og skær det i mindre stykker

9

Riv skallen fra appelsinen og stil det til side til topping

10

Pres appelsinen

11

Riv muskatnød fint

12

Smelt smørret i en stor gryde

13

Kom de halverede rosenkål i og rist dem i to-tre minutter

14

Kom løg og æblestykker i og sauter videre et par minutter

15

Hæld cognac ved og sæt ild til med det samme. Ryst gryden eller rør forsigtigt

NB: Sørg for at emhætten er slukket, og stik ikke hovedet ind over gryden - hav evt. et grydelåg i nærheden

16

Lad det flambere til ilden dør ud

17

Tilsæt appelsinsaft og fintrevet muskatnød og lad det koge godt ind et par minutter

18

Kom bouillon, salt og peber i og lad det hele småkoge i fem minutter

19

Blend suppen med en stavblender

20

Smag til med salt og peber

ANRETTES OG SERVERES
21

Kom suppen i portionsskåle og server med knas på toppen samt et lille drys revet appelsinskal

Rosenkålssuppe med cognac, appelsin og sprød topping

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *