
Det her er virkelig en lækker opskrift på en suppe, lavet på den meget udskældte rosenkål.
Jeg har serveret den som en lille forret, og den scorede højt. Selv for de gæster, som var lidt skeptiske i starten;-)
Som det nu engang er med rosenkål, så skal de endelig ikke koge for længe, for så kommer den kedelige lugt og smag (af prut) frem, som mange forbinder med rosenkål, og det er virkelig synd.
For lige at give suppen et ekstra pift har jeg opgraderet opskriften med cognac, som flamberes:-)
Opskriften passer til fire portioner - som hovedret.
Steg baconskiverne på panden og læg dem på fedtsugende papir
Rist hasselnødderne let i fedtstoffet fra baconen. Læg dem på et stykke køkkenrulle og gnid skallerne af
Rist rugbrødet i ovnen eller på brødristeren
Kom brød, hasselnødder, stegt bacon, og en spsk. olie i blenderen og blend det sammen til den konsistent, der passer dig.
Drys med flagesalt og stil det til side til topping
Skær den nederste del af stokken af rosekålene og pil de yderste blade af
Skyl for evt. snavs og halver rosenkålen
Pil løget og skær det i mindre stykker
Skyl og udkern æblet og skær det i mindre stykker
Riv skallen fra appelsinen og stil det til side til topping
Pres appelsinen
Riv muskatnød fint
Smelt smørret i en stor gryde
Kom de halverede rosenkål i og rist dem i to-tre minutter
Kom løg og æblestykker i og sauter videre et par minutter
Hæld cognac ved og sæt ild til med det samme. Ryst gryden eller rør forsigtigt
NB: Sørg for at emhætten er slukket, og stik ikke hovedet ind over gryden - hav evt. et grydelåg i nærheden
Lad det flambere til ilden dør ud
Tilsæt appelsinsaft og fintrevet muskatnød og lad det koge godt ind et par minutter
Kom bouillon, salt og peber i og lad det hele småkoge i fem minutter
Blend suppen med en stavblender
Smag til med salt og peber
Kom suppen i portionsskåle og server med knas på toppen samt et lille drys revet appelsinskal
Ingredients
Directions
Steg baconskiverne på panden og læg dem på fedtsugende papir
Rist hasselnødderne let i fedtstoffet fra baconen. Læg dem på et stykke køkkenrulle og gnid skallerne af
Rist rugbrødet i ovnen eller på brødristeren
Kom brød, hasselnødder, stegt bacon, og en spsk. olie i blenderen og blend det sammen til den konsistent, der passer dig.
Drys med flagesalt og stil det til side til topping
Skær den nederste del af stokken af rosekålene og pil de yderste blade af
Skyl for evt. snavs og halver rosenkålen
Pil løget og skær det i mindre stykker
Skyl og udkern æblet og skær det i mindre stykker
Riv skallen fra appelsinen og stil det til side til topping
Pres appelsinen
Riv muskatnød fint
Smelt smørret i en stor gryde
Kom de halverede rosenkål i og rist dem i to-tre minutter
Kom løg og æblestykker i og sauter videre et par minutter
Hæld cognac ved og sæt ild til med det samme. Ryst gryden eller rør forsigtigt
NB: Sørg for at emhætten er slukket, og stik ikke hovedet ind over gryden - hav evt. et grydelåg i nærheden
Lad det flambere til ilden dør ud
Tilsæt appelsinsaft og fintrevet muskatnød og lad det koge godt ind et par minutter
Kom bouillon, salt og peber i og lad det hele småkoge i fem minutter
Blend suppen med en stavblender
Smag til med salt og peber
Kom suppen i portionsskåle og server med knas på toppen samt et lille drys revet appelsinskal