Sommersalat med spaghetti og dilddressing

Denne salat er superlækker at spise på en sommerdag, hvor man er sulten og så alligevel ikke. Den er helt enkel - også at tilberede. Den er perfekt som en frokostsalat til sig selv eller med veninden, men også til en aften hvor man har inviteret venner til middag og skal have lidt let. Dekorer salaten med blomster - så er det både smukt og romantisk. Knap evt. en flaske rosé op - så er den hjemme!

Lad være med at gå ned på pastakvaliteten, da det er hovedingrediensen i denne salat. Køb en god en af slagsen og sørg for at koge den al dente - altså med bid i. Det er dødsygt at få en slatten pasta, der har kogt for længe - så hellere undvære!

Det samme med parmesanost! Køb en ordentlig kvalitet - en du selv høvler. Det er selvfølgelig noget dyrere, men det betaler sig klart smagsmæssigt. 

Jeg er så heldig at have en køkkenhave, så der høster jeg løs af både grøntsager, urter og spiseblomster. Men det hele kan jo heldigvis også købes i supermarkederne - og tilmed økologisk!

Denne salat smager godt, uanset om pastaen er lun eller kold - så har du en rest pasta fra dagen før så brug den endelig.

Yields2 Servings

INGREDIENSER
 250 g spaghetti - mængden er en ca angivelse
 2 håndfulde friske spinatblade
 tomater - store og små - gerne i forskellige farver
 god parmesanost - vælg en du selv kan høvle
 dild - efter behov
 spiseblomster i forskellige farver til at pynte med
 olie
INGREDIENSER TIL DRESSING
 0,50 dl olivenolie
 3 spsk. hyldeblomsteddike
 1 tsk sukker
 saften fra 1/4 øko citron
 dild - efter behov
 friskkværnet peber og flagesalt

SÅDAN GØR DU
1

Kog spaghetti efter anvisning på pakken

2

Lad den dryppe af i en sigte

3

Stænk med lidt olie så den ikke klistre sammen

4

Når spaghettien er afkølet lidt, kan du evt. skære den i mindre stykker - sådan ca en halvering

5

Skyl tomaterne, spinatbladene og urterne

6

Skær de blandede tomater i grove stykker - de små tomater skal bare halveres

7

Høvl parmesanen i store flager og drys ud over

8

Rip dilden fra stænglerne og riv den - med fingrene - i grove stykker

9

Nip blomsterhovederne af stænglerne

DRESSING
10

Kom alle ingredienserne i et rystebæger (meljævner)og ryst det hele godt sammen

11

Smag den til og sæt dressingen på køl til den skal bruges - jo længere den står - jo mere kommer smagen til sin ret

PORTIONSANRET I SKÅLE ELLER I DYBE TALLERKENER
12

Fordel spaghettien i skålene

13

Fordel tomaterne og spinatbladene ovenpå

14

Hæld dressingen over

15

Drys rundhåndet med parmesanflager

16

Drys dild udover retten

17

Dekorer med de spiselige blomsterhoveder

Ingredients

INGREDIENSER
 250 g spaghetti - mængden er en ca angivelse
 2 håndfulde friske spinatblade
 tomater - store og små - gerne i forskellige farver
 god parmesanost - vælg en du selv kan høvle
 dild - efter behov
 spiseblomster i forskellige farver til at pynte med
 olie
INGREDIENSER TIL DRESSING
 0,50 dl olivenolie
 3 spsk. hyldeblomsteddike
 1 tsk sukker
 saften fra 1/4 øko citron
 dild - efter behov
 friskkværnet peber og flagesalt

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Kog spaghetti efter anvisning på pakken

2

Lad den dryppe af i en sigte

3

Stænk med lidt olie så den ikke klistre sammen

4

Når spaghettien er afkølet lidt, kan du evt. skære den i mindre stykker - sådan ca en halvering

5

Skyl tomaterne, spinatbladene og urterne

6

Skær de blandede tomater i grove stykker - de små tomater skal bare halveres

7

Høvl parmesanen i store flager og drys ud over

8

Rip dilden fra stænglerne og riv den - med fingrene - i grove stykker

9

Nip blomsterhovederne af stænglerne

DRESSING
10

Kom alle ingredienserne i et rystebæger (meljævner)og ryst det hele godt sammen

11

Smag den til og sæt dressingen på køl til den skal bruges - jo længere den står - jo mere kommer smagen til sin ret

PORTIONSANRET I SKÅLE ELLER I DYBE TALLERKENER
12

Fordel spaghettien i skålene

13

Fordel tomaterne og spinatbladene ovenpå

14

Hæld dressingen over

15

Drys rundhåndet med parmesanflager

16

Drys dild udover retten

17

Dekorer med de spiselige blomsterhoveder

Sommersalat med spaghetti og dilddressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *