Suppe med sød kartoffel, pastinak og rød peberfrugt

 

Denne suppe gør mig glad.

Grøntsagerne har en en dejlig sødme, som giver suppen en vidunderlig smag, og så er farven jo heller ikke værst;-)

Den er skøn, hvis du tilsætter et skævt hvidvin - men bliver ikke ringere uden. 

Spis et godt brød til - evt. ristet toast med olie og hvidløg


TIPS: Hvis ikke suppen serveres umiddelbart efter, at den er lavet - så giv den lige en hurtig tur med stavblenderen, når du alligevel varmer den op.
Det gør suppen mere luftig og derved mere delikat at se på

Suppen kan laves dagen i forvejen, og bliver der mere tilbage, kan resten jo fryses.

Jeg laver altid en dobbeltportion med det samme, når nu jeg alligevel er i gang med at skrælle og snitte grøntsager.

VELBEKOMME OG NYD DEN!

 

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 olie
 400 g sød kartoffel - skåret i grove stykker
 2 røde peberfrugter - udkernes og skæres i terninger - læg en håndfuld til side til garneringen
 200 g pastinak - skåret i grove skiver
 1 stort løg - pillet og groft hakket
 2 fed hvidløg - groft hakket
 1 l bouillon
 2 stilke estragon
 1,5 tsk paprika
 ½ lime - saften
 1,5 dl hvidvin (kan udelades)
 salt & friskkværnet peber
GARNERING
 rød peberfrugt i terninger
 purløg
HVIDLØGSBRØD
 4 skiver toastbrød
 olie
 1 fed hvidløg

SÅDAN GØR DU
1

Hæld lidt olie i en gryde og kom kartofler, pastinak, peberfrugter, løg og hvidløg i

2

Svits det hele grundigt under omrøring et par minutter. Vær obs på at grøntsagerne ikke bruner

3

Tilsæt bouillon, estragon (stilk og blade), paprika, salt og peber. Giv det et opkog og lad det småsimre under låg i 20 min - eller til alle grøntsagerne er møre

4

Fisk estragon-stilken op og blend suppen med en stavblender. Tilsæt mere væde hvis det er nødvendigt

5

Hæld evt hvidvin i - varm igennem under omrøring - og smag til med limesaft samt salt & peber

RISTET HVIDLØGSBRØD
6

Dryp olivenolie på toastbrødene og sæt dem i en 225 grader varm ovn eller læg dem på brødristeren til de er sprøde. Halver et hvidløgsfed og gnid det på brødet et antal gange. Skær brødet i kvarte

ANRETTES OG SERVERES
7

Portionsanrettes i dybe skåle/tallerkener og garneres med rød peberfrugt og friskklippet purløg. Server hvidløgsbrød til

Ingredients

INGREDIENSER
 olie
 400 g sød kartoffel - skåret i grove stykker
 2 røde peberfrugter - udkernes og skæres i terninger - læg en håndfuld til side til garneringen
 200 g pastinak - skåret i grove skiver
 1 stort løg - pillet og groft hakket
 2 fed hvidløg - groft hakket
 1 l bouillon
 2 stilke estragon
 1,5 tsk paprika
 ½ lime - saften
 1,5 dl hvidvin (kan udelades)
 salt & friskkværnet peber
GARNERING
 rød peberfrugt i terninger
 purløg
HVIDLØGSBRØD
 4 skiver toastbrød
 olie
 1 fed hvidløg

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Hæld lidt olie i en gryde og kom kartofler, pastinak, peberfrugter, løg og hvidløg i

2

Svits det hele grundigt under omrøring et par minutter. Vær obs på at grøntsagerne ikke bruner

3

Tilsæt bouillon, estragon (stilk og blade), paprika, salt og peber. Giv det et opkog og lad det småsimre under låg i 20 min - eller til alle grøntsagerne er møre

4

Fisk estragon-stilken op og blend suppen med en stavblender. Tilsæt mere væde hvis det er nødvendigt

5

Hæld evt hvidvin i - varm igennem under omrøring - og smag til med limesaft samt salt & peber

RISTET HVIDLØGSBRØD
6

Dryp olivenolie på toastbrødene og sæt dem i en 225 grader varm ovn eller læg dem på brødristeren til de er sprøde. Halver et hvidløgsfed og gnid det på brødet et antal gange. Skær brødet i kvarte

ANRETTES OG SERVERES
7

Portionsanrettes i dybe skåle/tallerkener og garneres med rød peberfrugt og friskklippet purløg. Server hvidløgsbrød til

Suppe med sød kartoffel, pastinak og rød peberfrugt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *