Suppe med squash og mynte

Squash og Mynte passer fantastisk godt sammen, så derfor er denne opskrift blevet til.

Den mynte, som jeg har brugt i denne opskrift, er en Indianermynte (Anisisop) og den har jeg i Køkkenhaven. Planten er umådelig smuk og smager fabelagtig godt med en kraftig smag af anis. Den er også ret god som te!  Men brug den mynte, du nu kan få fat i.

Jeg har brugt gule squash, fordi det var, hvad der lige var at hente i Køkkenhaven den dag, jeg fik lyst til Squash-Suppe. Om du bruger gule, grønne, runde eller aflange er lige fedt. Smagen er stort set den samme;-)

TIP: Hvis der er noget tilovers så smid en portion i fryseren!

Yields4 Servings

INGREDIENSER
 1 stort løg - grofthakket
 2 fed hvidløg - fintsnittet
 1 kg squash - udkernet og groftskåret
 10 dl grøntsagsbouillon
 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
 1 stilk timian
 2 spsk. groftskåret mynte
 1 dl fløde
 1 citron - skallen fra en økologisk
 ½ citron - saften
 olie til at stege i

 

SÅDAN GØR DU
1

Skær løg og squash i grove stykker

2

Snit hvidløg fint

3

Rul myntebladene sammen og skær dem groft

4

Varm olien i en stor gryde

5

Kom løg i gryden og sauter et minutstid

6

Tilsæt hvidløg og sauter videre i et minut. Løgene må ikke antage farve

7

Kom squashternene i og steg dem under omrøring i et par minutter

8

Kom salt og friskkværnet peber i

9

Tilsæt bouillon, timian, mynte og den fintrevne skal fra citronen

10

Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter - squashene skal være møre

11

Blend suppen og smag til med frisk citronsaft, salt, friskkværnet peber og fløde

NB: husk at fiske timiankvisten op inden du blender

ANRETNING
12

Server suppen i skåle eller dybe tallerkener

Dryp med en god olivenolie og kom grofthakket mynte på toppen

Nydes med et godt stykke brød

VELBEKOMME 😉

 

Ingredients

INGREDIENSER
 1 stort løg - grofthakket
 2 fed hvidløg - fintsnittet
 1 kg squash - udkernet og groftskåret
 10 dl grøntsagsbouillon
 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
 1 stilk timian
 2 spsk. groftskåret mynte
 1 dl fløde
 1 citron - skallen fra en økologisk
 ½ citron - saften
 olie til at stege i

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Skær løg og squash i grove stykker

2

Snit hvidløg fint

3

Rul myntebladene sammen og skær dem groft

4

Varm olien i en stor gryde

5

Kom løg i gryden og sauter et minutstid

6

Tilsæt hvidløg og sauter videre i et minut. Løgene må ikke antage farve

7

Kom squashternene i og steg dem under omrøring i et par minutter

8

Kom salt og friskkværnet peber i

9

Tilsæt bouillon, timian, mynte og den fintrevne skal fra citronen

10

Lad det hele simre under låg i ca. 20 minutter - squashene skal være møre

11

Blend suppen og smag til med frisk citronsaft, salt, friskkværnet peber og fløde

NB: husk at fiske timiankvisten op inden du blender

ANRETNING
12

Server suppen i skåle eller dybe tallerkener

Dryp med en god olivenolie og kom grofthakket mynte på toppen

Nydes med et godt stykke brød

VELBEKOMME 😉

Suppe med squash og mynte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *