Syltetøj med ribs og hindbær

Sommertid! Bærtid! Den årstid er fantastisk, og jeg elsker simpelthen at udnytte naturen i hele bær-sæsonen.

Denne gang blev jeg inviteret til Idas pragtfulde have i nordsjælland. Hun har en ribsbusk, som havde bredt sig, og grenene var voldsomt tunge af de mange klaser. Ida havde selv plukket, men kunne ikke følge med - heldigt for mig - for så fik jeg mulighed for at plukke løs af de smukke og syrlige bær.

Egentlig vidste jeg ikke med sikkerhed, hvad jeg ville bruge disse bær til, for der er jo uendelig mange muligheder. Til sidst besluttede jeg mig for at lave syltetøj, og opskriften blev mega god, så den kommer her. 

Af denne portion fik jeg seks små glas.

TIP 1: Gem endelig  nogle af bærrene i fryseren - for det er skønt senere på året at kunne lægge ribs ved julemaden.  

TIP 2: Har du klaser tilovers, er de lækre at dyppe i chokolade 

Yields6 Servings

INGREDIENSER
 400 g ribs
 200 g hindbær
 1,50 dl rørsukker
 fintrevet skal fra en citron - øko
 ¼ dl vand
 sylteglas - skoldet og skyllet med atamon

SÅDAN GØR DU
1

Skyl ribs og hindbær

2

Rib ribsene af stilken - det er lettest, hvis du bruger en gaffel

3

Kom dem i gryden sammen med hindbær, revet citronskal, sukker og vand

4

Lad det langsomt koge op

5

Lad det koge stille og roligt i et par minutter, til du opnår den konsistens du vil have

6

Smag det til og tilsæt evt. mere sukker. Gør du det, så lad det småsimre til sukkeret er opløst

7

Afskum, hvis det er nødvendigt

8

Skold glassene og kom en skefuld atamon i glasset, som du ryster grundigt.

NB: Hæld den overskydende atamon videre i de næste glas - altså genbrug!

9

Hæld syltetøjet på glas og luk låget

Ingredients

INGREDIENSER
 400 g ribs
 200 g hindbær
 1,50 dl rørsukker
 fintrevet skal fra en citron - øko
 ¼ dl vand
 sylteglas - skoldet og skyllet med atamon

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Skyl ribs og hindbær

2

Rib ribsene af stilken - det er lettest, hvis du bruger en gaffel

3

Kom dem i gryden sammen med hindbær, revet citronskal, sukker og vand

4

Lad det langsomt koge op

5

Lad det koge stille og roligt i et par minutter, til du opnår den konsistens du vil have

6

Smag det til og tilsæt evt. mere sukker. Gør du det, så lad det småsimre til sukkeret er opløst

7

Afskum, hvis det er nødvendigt

8

Skold glassene og kom en skefuld atamon i glasset, som du ryster grundigt.

NB: Hæld den overskydende atamon videre i de næste glas - altså genbrug!

9

Hæld syltetøjet på glas og luk låget

Syltetøj med ribs og hindbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *