
Sommertid! Bærtid! Den årstid er fantastisk, og jeg elsker simpelthen at udnytte naturen i hele bær-sæsonen.
Denne gang blev jeg inviteret til Idas pragtfulde have i nordsjælland. Hun har en ribsbusk, som havde bredt sig, og grenene var voldsomt tunge af de mange klaser. Ida havde selv plukket, men kunne ikke følge med - heldigt for mig - for så fik jeg mulighed for at plukke løs af de smukke og syrlige bær.
Egentlig vidste jeg ikke med sikkerhed, hvad jeg ville bruge disse bær til, for der er jo uendelig mange muligheder. Til sidst besluttede jeg mig for at lave syltetøj, og opskriften blev mega god, så den kommer her.
Af denne portion fik jeg seks små glas.
TIP 1: Gem endelig nogle af bærrene i fryseren - for det er skønt senere på året at kunne lægge ribs ved julemaden.
TIP 2: Har du klaser tilovers, er de lækre at dyppe i chokolade
Skyl ribs og hindbær
Rib ribsene af stilken - det er lettest, hvis du bruger en gaffel
Kom dem i gryden sammen med hindbær, revet citronskal, sukker og vand
Lad det langsomt koge op
Lad det koge stille og roligt i et par minutter, til du opnår den konsistens du vil have
Smag det til og tilsæt evt. mere sukker. Gør du det, så lad det småsimre til sukkeret er opløst
Afskum, hvis det er nødvendigt
Skold glassene og kom en skefuld atamon i glasset, som du ryster grundigt.
NB: Hæld den overskydende atamon videre i de næste glas - altså genbrug!
Hæld syltetøjet på glas og luk låget
Ingredients
Directions
Skyl ribs og hindbær
Rib ribsene af stilken - det er lettest, hvis du bruger en gaffel
Kom dem i gryden sammen med hindbær, revet citronskal, sukker og vand
Lad det langsomt koge op
Lad det koge stille og roligt i et par minutter, til du opnår den konsistens du vil have
Smag det til og tilsæt evt. mere sukker. Gør du det, så lad det småsimre til sukkeret er opløst
Afskum, hvis det er nødvendigt
Skold glassene og kom en skefuld atamon i glasset, som du ryster grundigt.
NB: Hæld den overskydende atamon videre i de næste glas - altså genbrug!
Hæld syltetøjet på glas og luk låget