Tærte med spinat, tomat og oksekød – Turtærte

AuthorHelle RafnCategory, , DifficultyBeginner

TURTÆRTE

Denne Turtærte smager bare megagodt. Jeg bager oftest tærterne i små forme, fordi man så kan bruge dem til et hvilket som helst formål.

Første gang jeg lavede denne tærte, var egentlig fordi jeg skulle køre en tur til Nordjylland, og jeg vidste, at jeg ikke havde tid til at stoppe undervejs for at købe mad. Deraf navnet Turtærte.

Turtærten er også nem at lægge i ungernes eller ens egen madpakke. Som snack er den også bare perfekt, eller hvis sulten lige melder sig. Hvis du får lavet for mange, så smid dem i fryseren til en anden gang.

Dejen kan sagtens laves dagen i forvejen - bare den står i køleskab.

GOD FORNØJELSE!

Yields12 Servings

Tærtedej
 200 g hvedemel
 30 g havregryn
 60 g blandingsmel af durum og byg, men andre meltyper kan sagtens bruges
 200 g saltet smør
 1 æg - ikke altid nødvendigt
Fyld
 3 forårsløg - i tynde ringe
 3 fed hvidløg - fintsnittet
 chili - smag dig frem - jeg har brugt 1 grøn udkernet
 en håndfuld svampe - gerne blandede
 1 rød peberfrugt
 små tomater i halve
 spinat - frisk eller fra frost
 et skvæt citron
 skiver af oksekød - rester fra dagen i forvejen er perfekt
 rosmarin
 salt og friskkværnet peber
 en god parmesan - groft revet
Æggemasse
 7 æg
 175 ml mælk

SÅDAN GØR DU
1

Bland mel og havregryn sammen i en skål

2

Smuldr smørret i - smørret skal have stuetemperatur, men pas på, det ikke bliver for blødt, for så er det svært at arbejde med

3

Kom evt. ægget i og ælt det hele hurtigt sammen. Tilsæt mere mel efter behov

4

Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time

FYLD
5

Varm spinaten stille og roligt op i en gryde

6

Lynsteg svampene på panden sammen med rosmarin

7

Tilsæt kød og rød peberfrugt som er skåret i mindre tern, tyndtskårede løgringe og fintsnittede hvidløg og chili samt halve tomater, salt og friskkværnet peber

8

Lad det hele stege et øjeblik og smag til med citronsaft

ÆGGEMASSE
9

Pisk æg og mælk sammen

Sammensæt tærterne
10

Kom dejen i tærteformene

11

Læg spinat i bunden

12

Kom fyldet i

13

Riv parmesanen groft og kom det ovenpå

14

Hæld æggemassen over

15

Sættes derefter i ovnen på 200 grader til æggemassen er stivnet

Ingredients

Tærtedej
 200 g hvedemel
 30 g havregryn
 60 g blandingsmel af durum og byg, men andre meltyper kan sagtens bruges
 200 g saltet smør
 1 æg - ikke altid nødvendigt
Fyld
 3 forårsløg - i tynde ringe
 3 fed hvidløg - fintsnittet
 chili - smag dig frem - jeg har brugt 1 grøn udkernet
 en håndfuld svampe - gerne blandede
 1 rød peberfrugt
 små tomater i halve
 spinat - frisk eller fra frost
 et skvæt citron
 skiver af oksekød - rester fra dagen i forvejen er perfekt
 rosmarin
 salt og friskkværnet peber
 en god parmesan - groft revet
Æggemasse
 7 æg
 175 ml mælk

Directions

SÅDAN GØR DU
1

Bland mel og havregryn sammen i en skål

2

Smuldr smørret i - smørret skal have stuetemperatur, men pas på, det ikke bliver for blødt, for så er det svært at arbejde med

3

Kom evt. ægget i og ælt det hele hurtigt sammen. Tilsæt mere mel efter behov

4

Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time

FYLD
5

Varm spinaten stille og roligt op i en gryde

6

Lynsteg svampene på panden sammen med rosmarin

7

Tilsæt kød og rød peberfrugt som er skåret i mindre tern, tyndtskårede løgringe og fintsnittede hvidløg og chili samt halve tomater, salt og friskkværnet peber

8

Lad det hele stege et øjeblik og smag til med citronsaft

ÆGGEMASSE
9

Pisk æg og mælk sammen

Sammensæt tærterne
10

Kom dejen i tærteformene

11

Læg spinat i bunden

12

Kom fyldet i

13

Riv parmesanen groft og kom det ovenpå

14

Hæld æggemassen over

15

Sættes derefter i ovnen på 200 grader til æggemassen er stivnet

Tærte med spinat, tomat og oksekød – Turtærte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *